Ο Σπάρτακος για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Ο Σπάρτακος για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Σπάρτακος για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

 

 

Φέτος, σε Εθνικό Επίπεδο,  η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία έχει τα βλέμματα στραμμένα στην παρουσίαση δημοσκόπησης/έρευνας με τίτλο «Στάσεις και Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους».

Η μελέτη στοχεύει στη διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, υιοθετώντας το διαχρονικό σύνθημα «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», στηρίζει παραδειγματικά και ουσιαστικά δραστηριότητες και αγωνιστικές παρεμβάσεις του αναπηρικού κινήματος προσδοκώντας την άρση κάθε μορφής προκατάληψης και την αποκατάσταση στρεβλώσεων που ξεκινούν από την προσπελασιμότητα και φθάνουν στη αναγκαία, καθημερινή παρουσία/δραστηριότητα των ατόμων με ιδιαιτερότητες στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

 

Σημείωση: Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα θα παρουσιαστεί σήμερα  Πέμπτη 2 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. μέσα από την ιστοσελίδα  www.esamea.gr 

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida