Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Caa2 από Caa3, προχώρησε ο οίκος Moody’s.

Η «βελτίωση» των προοπτικών έρχονται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε σε θετικό από σταθερό το outlook, κρίνοντας ως θετική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και την συνεπακόλουθη αποδέσμευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, οι βασικοί λόγοι για την αναβάθμιση της χώρας είναι οι εξής:

-Η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας και η αποδέσμευση της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ τις επόμενες ημέρες. Πέραν του γεγονότος ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τις επερχόμενες λήξεις χρέους, η Moody’s θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί θετικό μήνυμα σχετικά με τη μελλοντική πορεία του προγράμματος, καθώς απαιτούσε από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει ορισμένα σημαντικά μεταρρυθμιστικά μέτρα.

-Οι βελτιωμένες δημοσιονομικές προοπτικές μετά τη δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2016 αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα στην αντιστροφή της τάσης της αναλογίας του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση κατέγραψε το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ.

Η Moody’s αναμένει ότι η αναλογία δημόσιου χρέους θα σταθεροποιηθεί φέτος στο 179% του ΑΕΠ και θα μειωθεί από το 2018 και μετά, λόγω των συνεχιζόμενων σημαντικών πρωτογενών πλεονασμάτων.

-Τα πρώιμα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας. «Αν και είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διατηρηθεί, η Moody’s αναμένει να δει ανάπτυξη φέτος και την επόμενη χρονιά, μετά από τρία χρόνια στασιμότητας και σωρευτική απώλεια ΑΕΠ άνω του 27% από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα».

 

 

 

πηγή

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida