Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: ” Ποτέ ξανά φασισμός”

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Συμπληρώνονται 77 χρόνια απο το μαρτυρικό θάνατο 318 κατοίκων στους Πύργους Εορδαίας απο τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα των ναζί στην Ελλάδα.

Εκείνο το εφιαλτικό ξημέρωμα, οι Γερμανοί περικύκλωσαν το χωριό στήνοντας πολυβόλα. Άντρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν για μαζικες εκτελέσεις, είτε πυρπολήθηκαν σε αχυρώνες. Η ακλόνητη ορμή των κατακτητών για αίμα, μετατράπηκε σε ανθρωποκυνηγητό ως τους πρόποδες του Βερμίου. Η εν ονόματι “Καστράνιτσα”, (Πυργοι Εορδαίας), λεηλατήθηκε και κάηκε προσυπογράφοντας με τη θηριωδία αυτή το πρόσωπο του φασισμού.

Η πρόσφατη καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α., που αποτελεί ιδεολογικό απόγονο των ναζί, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε δημοκρατικού, προοδευτικού πολίτη. Είναι αδιανόητο μισό χρόνο μετά, καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων ο Νo2 στην ιεραρχία Χρήστος Παππάς να διαφεύγουν της σύλληψης.

Η νέα γενιά έχει χρέος να διατηρήσει την μνήμη ζωντανή, ενάντια στην λήθη. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος. Η θυσία τους αποτελεί οδοδείκτη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και την καταπίεση. Θέλουμε να ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες, που θα σέβονται την διαφορετικότητα, τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.7281da245e9fc7c05f87d43400753dac0

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida