Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: ” Ποτέ ξανά φασισμός”

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: " Ποτέ ξανά φασισμός"

Συμπληρώνονται 77 χρόνια απο το μαρτυρικό θάνατο 318 κατοίκων στους Πύργους Εορδαίας απο τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα των ναζί στην Ελλάδα.

Εκείνο το εφιαλτικό ξημέρωμα, οι Γερμανοί περικύκλωσαν το χωριό στήνοντας πολυβόλα. Άντρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν για μαζικες εκτελέσεις, είτε πυρπολήθηκαν σε αχυρώνες. Η ακλόνητη ορμή των κατακτητών για αίμα, μετατράπηκε σε ανθρωποκυνηγητό ως τους πρόποδες του Βερμίου. Η εν ονόματι “Καστράνιτσα”, (Πυργοι Εορδαίας), λεηλατήθηκε και κάηκε προσυπογράφοντας με τη θηριωδία αυτή το πρόσωπο του φασισμού.

Η πρόσφατη καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α., που αποτελεί ιδεολογικό απόγονο των ναζί, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε δημοκρατικού, προοδευτικού πολίτη. Είναι αδιανόητο μισό χρόνο μετά, καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων ο Νo2 στην ιεραρχία Χρήστος Παππάς να διαφεύγουν της σύλληψης.

Η νέα γενιά έχει χρέος να διατηρήσει την μνήμη ζωντανή, ενάντια στην λήθη. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος. Η θυσία τους αποτελεί οδοδείκτη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και την καταπίεση. Θέλουμε να ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες, που θα σέβονται την διαφορετικότητα, τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: " Ποτέ ξανά φασισμός"

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...