Νεοδιόριστοι 3Κ: Προβλήματα με την πραγματική προϋπηρεσία -Ποια ρύθμιση ισχύει

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
ΟΑΕΔ -Νέα Κοινωφελής: Πού έχει «κολλήσει» η προκήρυξη των 36.500 θέσεων

Το πρόβλημα της πραγματικής προϋπηρεσίας που, παρά την σχετική ρύθμιση του Ν.3584/2007 Άρθρο 21, παρ.4, παραβιάζεται για τους νεοδιόριστους της 3Κ/2018, λόγω λάθους ερμηνείας «της πλειοψηφίας των Δήμων , αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείο Εσωτερικών|, με αποτέλεσμα «να  μην ολοκληρώνεται η διαδικασία μονιμοποίησης», θέτει με ανακοίνωσή της η Εργατική Αντεπίθεση. Μάλιστα, όπως τονίζει, αφορά  «περισσότερους από  5.000 (!!!) Συναδέλφους που είτε ήταν στον ίδιο Δήμο σε προσωρινά και τελικά αποτελέσματα, είτε άλλαξαν Δήμο κατά τους οριστικούς πίνακες».

Για το λόγο αυτό «το Σάββατο 8 Φλεβάρη 18:00 ΜΜ θα πραγματοποιηθεί «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ» για το πρόβλημα της Διετούς Ευδόκιμης υπηρεσίας και της αναδρομικότητας των διορισμών (3Κ) σύμφωνα με το νόμο. Ήδη υπάρχει προφορική γνωμοδότηση από το Δικηγόρο Δημήτρη Μόσχοβο , ο οποίος θα είναι παρόν στην εκδήλωση , που τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όσο περνάει ο χρόνος και φθάνουμε στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους οπου κλείνεται, από την συντριπτική πλειοψηφία, η δίχρονη «ευδόκιμη» προϋπηρεσία των Συναδέλφων , διορισμένων με την 3Κ/2018 , τόσο μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της λύσης του προβλήματος, αφού γίνεται λάθος ερμηνεία από την πλειοψηφία των Δήμων , αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείο Εσωτερικών και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία μονιμοποίησης.

Είναι γεγονός ότι αυτό αφορά, με μια πρόχειρη εκτίμηση, περισσότερους από  5.000 (!!!) Συναδέλφους που είτε ήταν στον ίδιο Δήμο σε προσωρινά και τελικά αποτελέσματα, είτε άλλαξαν Δήμο κατά τους οριστικούς πίνακες.

Ενώ λοιπόν σύμφωνα με το Νόμο (Ν.3584/2007 Άρθρο 21, παρ.4)* έπρεπε ήδη να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες «μονιμοποιησεων» (με εισαγωγικές εκπαιδεύσεις, ατομικές διοικητικές πράξεις κλπ ) βλέπουμε να επικρατεί η λανθασμένη ερμηνεία ότι όλα αυτά θα συμβούν τον…Απρίλιο του 2022 !!!

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

Με έκπληξη είδαμε ότι στις δύο πρόσφατες συναντήσεις που είχε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ΚΕΔΕ και Υπουργό Εσωτερικών, το θέμα , ούτε για τα μάτια του κόσμου, δυστυχώς δεν μπήκε στην «ατζέντα».

Ποιες είναι οι δικές μας ενέργειες :

Συντονισμό με άλλα Σωματεία και Ομοσπονδίες και διοργάνωση εκδήλωσης με την παρουσία εξειδικευμένων, στο Διοικητικό Δίκαιο, νομικών και Συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, όπου κριθεί αυτό σκόπιμο.

Δημοσιοποίηση του ζητήματος με όλα τα μέσα…

Σάββατο 8 Φλεβάρη 18:00 ΜΜ θα πραγματοποιηθεί «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ» για το πρόβλημα της Διετούς Ευδόκιμης υπηρεσίας και της αναδρομικότητας των διορισμών (3Κ) σύμφωνα με το νόμο .

Ήδη υπάρχει προφορική γνωμοδότηση από το Δικηγόρο Δημήτρη Μόσχοβο , ο οποίος θα είναι παρόν στην εκδήλωση , που τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτικό «cafe liberta» οδός Αγ.Νεκταρίου 2-4 στο Αιγάλεω (πλησίον Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής).

 

Ν.3584/2007 Άρθρο 21, παρ4

4. Η προκήρυξη αποστέλλεται πριν τη δημοσίευση στο Α.Σ.Ε.Π., το οποίο οφείλει να την ελέγξει από άποψη νομιμότητας εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών, από την περιέλευσή της σε αυτό. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των είκοσι (20) ημερών, τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη του Α.Σ.Ε.Π.. Οι σχετικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων αποστέλλονται στο Α.Σ.Ε.Π., το οποίο ασκεί έλεγχο αυτεπαγγέλτως ή μετά από ένσταση υποψηφίων. Μετά τον έλεγχο ο οικείος φορέας καταρτίζει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, καθώς και τους πίνακες διοριστέων, τους οποίους και αποστέλλει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.). Η πρόσληψη όμως του προσωπικού μπορεί να γίνεται αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και πριν τον αυτεπάγγελτο ή κατ` ένσταση έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π. και θα διαρκέσει κατ` ανώτατο όριο μέχρι την προηγούμενη της δημοσίευσης των ατομικών πράξεων διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις Αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόληση τους έως την ημέρα της Απόλυσης χωρίς οποιαδήποτε Αποζημίωση από την αιτία αυτή. Οι προσληφθέντες που περιλαμβάνονται και στον πίνακα διοριστέων συνεχίζουν να απασχολούνται μέχρι την προηγούμενη της ορκωμοσίας τους, που θα γίνει μετά τη δημοσίευση της πράξης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η πράξη διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με βάση τον πίνακα κατάταξης θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της αρχικής κατά τα ανωτέρω πρόσληψης τους. Ο χρόνος που διανύουν οι ανωτέρω στους Ο.Τ.Α. μέχρι την ορκωμοσία τους θεωρείται πραγματική δημόσια υπηρεσία.

 

 

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!