Λουκέτο» και βαριά πρόστιμα σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Λουκέτο» και βαριά πρόστιμα σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Λουκέτο» και βαριά πρόστιμα σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς.

Τέλος από την Πέμπτη 8 Ιουλίου οι όρθιοι – Σφράγιση από την 1η παράβαση
Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Μετά την έκρηξη των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ο υφυπουργός ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, καθώς και νέα πιο τσουχτερά πρόστιμα για τους επιχειρηματίες που παραβιάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, η ιχνηλάτηση για εκατοντάδες κρούσματα οδήγησε σε χώρους διασκέδασης.
«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.
Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη.
Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Έτσι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από την Πέμπτη 8 Ιουλίου:
• Όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους
• Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.
• Κάθε παραβίαση θα επιφέρει κυρώσεις, όπως πρόστιμο από 2.000 ή 5.000 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά) και άμεση σφράγιση για 7xard ημέρες
• Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και σφράγιση για 15 ημέρες, από την επόμενη ημέρα
• Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια
• Η επιβολή των κυρώσεων θα είναι δυνατή και εκ των υστέρων και βάση υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!