Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Lockdown: Προς άρση, παρά τα νέα ρεκόρ & το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Lockdown: Προς άρση, παρά τα νέα ρεκόρ & το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Υψηλό εξακολουθεί να παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και την Θεσσαλία. Αυτό τόνισαν η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ο επίκουρος καςθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, αναφορικά με το πότε θα αρθεί το λοκντάουν:

-Η κ. Παπαευαγγέλου υποστήριξε (στο 24:25) ότι «αυτή η σταθεροποίηση που βλέπουμε σήμερα μπορεί να μας βοηθήσει να χαμογελάσουμε τις επόμενες ημέρες…. Πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα ώστε πραγματικά να μπορούμε να χαμογελάμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

-Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε (στο 28:19) ότι «με βάση τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας… θα μπορέσουμε  να ξεκινήσουμε την σταδιακή άρση του λοκντάουν… Η πρόθεση είναι να πάμε σε μία σταδιακή καθολική…»

Όχι χαλάρωση

Παράληλα, στον απόηχο του νέου ρεκόρ με τους 72 θανάτους και τους 519 διασωληνωμένους,

-Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε.

-Μόνη λύση είναι η μάσκα.

-Χρειάζονται ακόμη μία με δύο εβδομάδες για να υπάρξει σταθεροποίηση.

Παράλληλα:

-Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι υπάρχει κάποια σταθεροποίηση σε Αθήνα κι Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στη Θεσσαλία (όπου είδαμε τις εικόνες με τις σορούς νεκρών από κορωνοϊό σε σακούλες εκτός ψυκτικών θαλάμων) όπου παρατηρούνται αυξητικές τάσεις.

-Ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο στα βόρεια της χώρας. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι υπερπενταπλάσιο στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αττική

Επίταξη γιατρών

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνης, άφησε ανοικτό μετά τις κλινικές να υπάρξει και επίταξη γιατρών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida