Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Λιγότερες e-πληρωμές για το αφορολόγητο – Οι αλλαγές στην οικονομία που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

2λ ανάγνωσης
Λιγότερες e-πληρωμές για το αφορολόγητο - Οι αλλαγές στην οικονομία που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Από την αρχή γράφει η κυβέρνηση το φορολογικό πρόγραμμα ελέω κορονοϊού. Διαβάστε παρακάτω πως η κυβέρνηση θέλει να φρενάρει τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού στη χώρα μας.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια για αλλαγές στη φορολογία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

-Η μείωση του ποσοστού για τις e-πληρωμές των φορολογουμένων. Από φέτος η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων θα πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον το 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Με δεδομένο ότι η δυνατότητα των φορολογουμένων να προχωρήσουν σε δαπάνες, εκτός από τις βασικές ανάγκες, είναι περιορισμένη, εκτιμάται ότι πολλοί δεν θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση. Αυτό που εξετάζεται είναι να μειωθεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό του εισοδήματος που θα δαπανάται με πλαστικό χρήμα, από το 30% που είναι σήμερα στο 20% ή και χαμηλότερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που δεν συγκεντρώνουν τις απαιτούμενες δαπάνες με πλαστικό χρήμα θα χρεώνονται με πρόσθετο φόρο 22% επί του ποσού της δαπάνης που υπολείπεται του ελάχιστου απαιτούμενου.

-Χρονική μετάθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και την επέκτασή τους σε περίπου 3.900 περιοχές θα προέκυπτε ο δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 8% για τις μεσαίες και μικρές περιουσίες. Με τη μείωση αυτή θα εκπληρωνόταν η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μεταφέρεται χρονικά για το 2021.

-Μείωση από φέτος του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 24% στο 20% ως έκτακτο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής ασφυξίας.

 

 

πηγή

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *