ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση – Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση - Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών

ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση – Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών

 

Mε την Κομισιόν να πιέζει για «ξεπάγωμα» του διπλού διαγωνισμού για την πώληση της ΛΑΚΟ, το οικονομικό επιτελείο απαίτησε από τους υπεύθυνους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ΤΑΙΠΕΔ και Ειδικό Διαχειριστή, να ανεβάσουν ρυθμό και να «τρέξουν» τη βαλτωμένη επί μήνες κατάσταση. Ο στόχος που τίθεται είναι ότι έως το τέλος Νοεμβρίου, να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τους δύο διαγωνισμούς που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά θολά σημεία που αφορούν την εν λόγω ιδιωτικοποίηση, τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουν, δίνοντας κατόπιν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στο εύλογο χρονικό διάστημα έως τα τέλη Νοεμβρίου, να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Ο πρώτος διαγωνισμός που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ, αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, στα οποία περιλαμβάνεται η εκμίσθωση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος της Λάρυμνας, τα μεταλλεία στη Λάρυμνα και το Λούτσι, τα μεταλλευτικά δικαιώματα και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου. Ο δεύτερος διαγωνισμός σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Αρχικά, ενδιαφέρον για την ΛΑΡΚΟ είχαν εκδηλώσει έξι υποψήφιοι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τρεις συνεχίζουν να ασχολούνται με την διαγωνιστική διαδικασία της νικελοβιομηχανίας. Πρόκειται για την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την εταιρεία συμμετοχών AD Holdings, την Mytilineos και την Commodity and Mining Insight.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!