“Λαϊκή Ενότητα”: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΑΙΔΩΣ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

 

Κάθε μέρα που περνάει αποφασίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νέες περικοπές στις συντάξεις. Αυτή τη φορά, με εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου προβλέπεται ότι η εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ (μια εισφορά που δεν καταλήγει στον ΕΟΠΥΥ!) θα επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των κύριων συντάξεων με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να δουν κι άλλες δραματικές μειώσεις.

Αυτά αποφασίστηκαν αμέσως μετά τις περικοπές στις επικουρικές του Αυγούστου, για μια σειρά ταμεία, όπως ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Αστυνομικών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατά 40% και την περαιτέρω μείωση του εφάπαξ (συνολικά μέχρι σήμερα φτάνει στο 60%).

Παράλληλα, προετοιμάζονται και άλλες μεγαλύτερες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο στα επικουρικά ταμεία για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους όπως του ΙΚΑ, των Εμποροϋπαλλήλων, των Τραπεζών, των ΔΕΚΟ κ.α.

Είναι απορίας άξιον πώς ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ανακοίνωση του υπουργείου που ηγείται, αναφέρει ότι καμιά περικοπή δεν γίνεται στις κύριες συντάξεις. Αιδώς κύριε Κατρούγκαλε!

Το «κούρεμα» των συντάξεων, μάλιστα, δεν θα σταματήσει με την εφαρμογή και αυτών των νέων, επώδυνων μέτρων. Από τη συνεχιζόμενη κατάρρευση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, εξ αιτίας -και- των μνημονιακών πολιτικών, θεωρείται δεδομένο ότι θα υποστούν και νέο «πετσόκομμα» στο άμεσο μέλλον που θα έχει ως αποτέλεσμα οι κατώτερες συντάξεις να πέσουν κάτω και από το επίπεδο των 300 ευρώ.

Οι πολιτικές της βάρβαρης λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, οδηγούν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία σε βαθύτατη ύφεση.

Η μοναδική λύση είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την κατάργηση των μνημονίων, η έξοδος από την Ευρωζώνη, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, και η εκπόνηση ενός πραγματικού αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida