Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ! Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 6μμ!

6λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ! Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 6μμ!

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ:    ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 6μμ!

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας.

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της στο λαό για παράλληλο πρόγραμμα, που δήθεν θα μετρίαζε τις επιπτώσεις του, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ζούμε σε χειρότερες συνθήκες.

Η ανεργία παραμένει αμείωτη σπρώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην εξαθλίωση και τη νεολαία στην ξενιτιά. Οι φόροι και τα χρέη «πνίγουν» τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Η μερική απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει καθεστώς.

Η Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας του νόμου 4336/2015, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο μειώνει δραστικά τις νέες κύριες και όλες τις επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ παροχές και μερίσματα, καταργεί το ΕΚΑΣ και μετατρέπει τις προσωρινές συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Οι δομές της δημόσιας υγείας καταρρέουν και συντηρούνται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού. Τα σχολεία στενάζουν από τις ελλείψεις, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γίνουν «λάστιχο» για να καλύψουν τα κενά. Εντατικοποιείται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η παράδοσή του σε εγχώρια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι πρόσφυγες κλείνονται σε στρατόπεδα με την κυβέρνηση να υπογράφει κατάπτυστη συμφωνία με την ΕΕ και την Τουρκία και σαν να μην έφθανε η πρόσκληση για παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τώρα συζητά για αμερικανονατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Στη φετινή ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έχοντας ως ουσιαστικούς συμπαραστάτες τα παλιά μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ως γνήσιοι «μνημονιοφύλακες» πιέζουν για πιο γρήγορη και πιο πιστή εφαρμογή των μνημονίων θα παρουσιάσει το νέο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Η κυβέρνηση θέλει να σπείρει στο λαό αυταπάτες. Όμως, η ύφεση στην οικονομία  και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζονται, ενώ το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος αυξάνονται. Ο «κόφτης» μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Μεγαλοεργοδοσία και δανειστές απαιτούν και άλλο εργατικό-λαϊκό «αίμα».

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα υποχωρήσει και πάλι στις απαιτήσεις των δανειστών για απελευθέρωση των απολύσεων, ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τριετιών και επιδομάτων, νέες περικοπές στους μισθούς, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών – και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος .

 

 

 

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι!

Η ΛΑΕ σας καλεί όλους και όλες στο δρόμο του αγώνα, επίμονα και μεθοδικά να χτίσετε αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να μην περάσει η νέα εργασιακή κατεδάφιση, για να μην γίνει ο εργασιακός μεσαίωνας το μέλλον όλων μας. Για:

  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος και να καταργηθεί όλη η μνημονιακή αντιασφαλιστική νομοθεσία.
  • Μαζικές προσλήψεις και επαρκή δημόσια χρηματοδότηση σε νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνική πρόνοια.
  • Να μην επιτρέψουμε πλειστηριασμούς, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού σε λαϊκά νοικοκυριά. να μην επιβληθούν νέα διόδια υπέρ των μεγαλοεργολάβων και να ακυρωθούν τα παλιά.
  • Να περιφρουρήσουμε από το ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο που μας ανήκει.

 

Έχουμε τη δύναμη!

Είμαστε αυτοί και αυτές, που για χρόνια στήναμε εμπόδια στις αντιμεταρρυθμίσεις τους, που ρίξαμε προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που ταρακουνήσαμε την κυβέρνηση τον περασμένο Φλεβάρη, όταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώναμε σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τον ίδιο δρόμο, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαζικότητα έχουμε να ακολουθήσουμε.

 

Για την ανατροπή της λιτότητας και έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων απαιτείται σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και τους δανειστές. Παύση πληρωμής και διαγραφή του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, έξοδος από την ευρωζώνη και ρήξη με την ΕΕ.

Η ΛΑΕ από την ίδρυσή της μετά τη μνημονιακή συνθηκολόγηση άνευ όρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλατιού πολιτικού μετώπου των αριστερών, ταξικών και κινηματικών δυνάμεων για την ανατροπή της λιτότητας, για να επιβληθεί «μνημόνιο στους πλούσιους, όχι στο λαό».  Ας κάνουμε όλοι και όλες μαζί τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, αφετηρία για ένα «θερμό» φθινόπωρο για την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, και νικηφόρας αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, για την αντιμνημονιακή ανατροπή .

 

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο