Κραυγή αγωνίας νοσοκομειακών γιατρών: «Το 80% των χειρουργείων έχει καταργηθεί – Ασθενείς έχουν σοβαρές επιπλοκές»

Κραυγή αγωνίας νοσοκομειακών γιατρών: «Το 80% των χειρουργείων έχει καταργηθεί - Ασθενείς έχουν σοβαρές επιπλοκές»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Θριάσιου με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα επιτίθενται στην κυβέρνηση λέγοντας πως έχει περικοπεί το 80%(!) των χειρουργείων εξαιτίας της κορωνο-υστερίας με αποτέλεσμα ασθενείς να παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές.

Όλοι επεσήμαναν τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως εξήγησαν μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ προ covid ήταν υπεύθυνη για 2 ασθενείς ενώ τώρα είναι υπεύθυνη για 4 ή και 5 ασθενείς ιδιαίτερα στις νυκτερινές βάρδιες.

Το ανησυχητικό όπως τόνισαν είναι ότι καθημερινά ανοίγουν συνεχώς νέα κρεβάτια για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. «Ήρθε προσωπικό, ευτυχώς που ήρθαν και κάποιοι συμβασιούχοι, αλλά ήταν ανειδίκευτο, άδειες δεν παίρνουμε, ανοίγουμε συνεχώς κρεβάτια, έχουμε εξαντληθεί» τόνισε μία από τις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του Θριασίου.

Οι γιατροί χαρακτήρισαν «τεράστιο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με τη διακοπή χειρουργείων». «Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», υπογράμμισαν, τονίζοντας πως με τη νέα έξαρση της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη στην Αττική ειδοποιήθηκαν από την από την επόμενη βδομάδα θα περικοπεί το 80% των χειρουργείων.

«Οι νοσηλευτές και οι αναισθησιολόγοι πηγαίνουν στις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανοίγουν λόγω covid και δεν έχουμε προσωπικό για τα χειρουργεία» εξήγησε ένας γιατρός στον Αλέξη Τσίπρα. Ως εκ τούτου, σημείωσαν πως αναγκάζονται να αναζητούν άλλα νοσοκομεία για ασθενείς που έχουν ανάγκη για άμεση επέμβαση, όπως ογκολογικά ή άλλα περιστατικά.

«Δεν υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή για τα χειρουργεία που κόβονται και πώς θα χειριζόμαστε τους ασθενείς που δεν μπορούμε να χειρουργήσουμε. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν και 2 μήνες. Αναγκαζόμαστε μόνοι μας σαν μονάδες να έρθουμε σε επαφή με άλλους γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία προσπαθώντας να βρούμε λύσεις. Παίρνουμε στο Γενικό Κρατικό, στον Άγιο Σάββα, στο Σισμανόγλειο… Δεν υπάρχουν οδηγίες και σχέδιο» υπογράμμισε.

«Έχω ασθενείς που έχουν καθυστερήσει τα χειρουργεία τους και έχουν επιπλοκές από τις καθυστερήσεις» επεσήμανε άλλος χειρουργός.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να μετατρέπει το σύστημα υγείας σε σε σύστημα μίας νόσου, καθώς καταργεί την καρδιοχειρουργική του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί ενημερώθηκαν προφορικά ότι από την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», προκειμένου να μετατραπεί σε κλινική κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη κλινική πραγματοποιούνται 800 χειρουργεία τον χρόνο, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 αφορούν επείγοντα περιστατικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επείγοντα θα διακομίζονται στο «Ωνάσειο»  και στην Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝ Πάτρας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, η οποία όμως φέρεται να μην έχει στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Η μοναδική Καρδιοχειρουργική που έχει παραμείνει είναι στο «Ιπποκράτειο».

Οι γιατροί ενημερώθηκαν επίσης προφορικά από την Τρίτη 9 Μάρτη θα λειτουργούν μόνο τα 3 από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια για τις ανάγκες της Γενικής Χειρουργικής, Σημειώνεται πως αρχικά ήταν 14, κόπηκαν τα 8 λόγω Covid-19, τώρα κόβονται άλλα 3 και απομένουν 3.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το που θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγχειριστούν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Δείτε Επίσης

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο Σε υψηλά επίπεδα “σκαρφαλώνουν, αύριο Τρίτη οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η μέση τιμή

Διαβάστε περισσότερα »
ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021 Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων βιβλιοπωλείων-εκδοτικών οίκων του προγράμματος χορήγησης Επιταγών αγοράς βιβλίων για το έτος 2021.

Διαβάστε περισσότερα »
ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους

ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους   Όσα θα μπορούν να κάνουν με λίγα «κλικ» και χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες Ψηφιακές εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους

Διαβάστε περισσότερα »
«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές - Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές – Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές

«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές – Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές   «Ανοίγει παράθυρο» για επιπλέον μέτρα στήριξης σε ευάλωτα νοικοκυριά και νέες παροχές: Αν και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει λόγω

Διαβάστε περισσότερα »
Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων - Τι ισχύει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων – Τι ισχύει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων – Τι ισχύει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος   Τέλη κυκλοφορίας… πολλών ταχυτήτων καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων για το 2022: Η

Διαβάστε περισσότερα »
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ   Στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΠΕΚ για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, παρουσιάστηκε ένα δίωρο εργαστήριο με θέμα

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida