Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοζάνη-σύσκεψη : Κάλεσμα για την αποτροπή της απολιγνιτοποίησης

Κοζάνη-σύσκεψη : Κάλεσμα για την αποτροπή της απολιγνιτοποίησης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την  ενεργοποίηση όλων των πολιτών και φορέων στην  Δυτ. Μακεδονία για την δημιουργία ενός κοινού , ενωτικού  κοινωνικού μετώπου , με στόχο την αποτροπή της «βίαιης απολιγνιτοποίησης» στην  περιοχή, ζήτησαν  χθες  σε ανοιχτή σύσκεψη στην Κοζάνη, οι  επικεφαλής των  συνδυασμών της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Καρυπίδης, Γεωργία  Ζεμπιλιάδου  και  Στέφανος Πράσσος.

eordaialive

Στην χθεσινή  ανοιχτή σύσκεψη,  η κ. Ζεμπιλιάδου  παρουσίασε  την κοινή εισήγηση των τριών συνδυασμών  για τις αρνητικές συνέπειες τις  οποίες  θα υποστεί η Δυτ. Μακεδονία από την απολιγνιτοποίηση, καθώς  και  τις  προτάσεις  σχετικά  με  το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να  ζητηθεί να υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση ,  για την ανάπτυξη του τόπου.

eordaialive

Στην τοποθέτηση και  τις  δηλώσεις του, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης  του Περιφερειακού Συμβουλίου  Δυτ. Μακεδονίας και πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, έκανε λόγο για «νέκρωση» της περιοχής σε όλα τα ζητήματα και  τόνισε ότι  η απολιγνιτοποίηση αποτελεί την «ταφόπλακα» του τόπου, ενώ επισήμανε  ότι «δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό κυβερνητικό σχέδιο μετάβασης». Η επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελπίδα» και Περιφερειακή  Σύμβουλος  Γεωργία  Ζεμπιλιάδου, απέδωσε ευθύνες στην Περιφερειακή αρχή για καθυστερήσεις και εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, ενώ  χαρακτήρισε  την απολιγνιτοποίηση  ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε  ποτέ  ο τόπος σε καιρό ειρήνης», αφού  «σε  μόλις 4 χρόνια , θα χαθεί το 50% του ΑΕΠ» στην περιοχή. Σε δηλώσεις του επίσης, ο  επικεφαλής του συνδυασμού της « Αριστερής Συμπόρευσης» και Περιφερειακός Σύμβουλος Στέφανος Πράσσος, αναφέρθηκε  στην ανάγκη κοινού βηματισμού και  ενίσχυσης των αγώνων για να σταματήσει  η απολιγνιτοποίηση και να αξιοποιηθεί  το εθνικό προϊόν του λιγνίτη, ενώ στάθηκε και στην «καταστροφή που θα προκληθεί οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά στην περιοχή», ζητώντας την αποκατάσταση των εδαφών της ΔΕΗ και την επαναπόδοση τους στην τοπική κοινωνία.

eordaialive

Στην χθεσινή σύσκεψη παραβρέθηκαν  και συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η  Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Φλώρινας  Πέτυ Πέρκα που υπογράμμισε ότι  «η απολιγνιτοποίηση είναι βίαιη και δεν θα είναι ομαλή και δίκαιη στη Δυτ. Μακεδονία, με αποτέλεσμα να ερημώσει ο τόπος», καθώς και οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας, όπως και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας  ΔΕΗ «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, ο οποίος πρότεινε και σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το ερχόμενο διάστημα.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida