Κοροϊδεύουν τους πολίτες με τη νέα τιμή που ανακοίνωσαν στα μοριακά τεστ – Επικοινωνιακή μείωση για γέλια και για κλάματα!

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Κοροϊδεύουν τους πολίτες με τη νέα τιμή που ανακοίνωσαν στα μοριακά τεστ - Επικοινωνιακή μείωση για γέλια και για κλάματα!

Κοροϊδεύουν τους πολίτες με τη νέα τιμή που ανακοίνωσαν στα μοριακά τεστ – Επικοινωνιακή μείωση για γέλια και για κλάματα!

Παρά την σύσσωμη κατακραυγή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών και τα παραδείγματα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών που «δείχνουν» τον δρόμο για την σωστή διάγνωση και ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση μετά από τόσες πιέσεις εξακολουθεί να επιμένει στον εμπαιγμό!

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ωρυόταν στα κανάλια λέγοντας ψευδώς ότι έχουμε τα φθηνότερα pcr test στην Ευρώπη (!), αποφάσισε να επιβάλλει το πλαφόν των 47ευρώ στους διαγνωστικούς ελέγχους. 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τη στιγμή που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν εντοπίζεται εύκολα με self test και rapid test, η κυβέρνηση αναγκάζει ξανά τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση, είναι αυτό της Κύπρου, όπου παρά το ότι ο βασικός μισθός είναι υψηλότερος από αυτόν της Ελλάδας, το κόστος των μοριακών τεστ ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση που θα ισχύει από Πέμπτη 6 Ιανουαρίου:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

– Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test»

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζήτησε για πολλοστή φορά να συνταγογραφούνται τα τεστ, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης:

«Αφού για 2 χρόνια άφησαν ανεξέλεγκτο το πλιάτσικο με τα τεστ και αφού τον άδειασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τώρα ο κ. Γεωργιάδης διαρρέει ότι από τα 60 θα πάει στα 50 ευρώ.

Δηλαδή μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 200. Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας.

Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...