Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κίνητρα για προσλήψεις νέων με πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ευρύ πρόγραμμα προσλήψεων νέων εργαζομένων, με πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, ρίχνει η κυβέρνηση στη μάχη για τον περιορισμό των δραματικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού. Η στόχευση του προγράμματος είναι διπλή: αφενός μεν η στήριξη των νέων ανέργων που έχουν πληγεί από την κρίση και η δημιουργία θέσεων εργασίας ως ανάχωμα στις δυσμενείς προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας το φθινόπωρο, αφετέρου η ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο βάρος του μη μισθολογικού κόστους και η επιστροφή τους σε τροχιά ανάπτυξης από το 2021. Η μείωση της ασφαλιστικής επιβάρυνσης στο εργασιακό κόστος των επιχειρήσεων, που ανέρχεται κοντά στο 40%, καταλαμβάνει κεντρική θέση στην κυβερνητική ατζέντα και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει μια σειρά παρεμβάσεων το επόμενο διάστημα, με επίκεντρο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τριετίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το πρόγραμμα επιδότησης των θέσεων απασχόλησης μπορεί να λειτουργήσει και ως μετεξέλιξη του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που δεν έχει την ανταπόκριση που προσδοκούσαν στην κυβέρνηση. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι το τρέχον πρόγραμμα αποσκοπεί στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης, ενώ το νέο, που θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τις 15 Ιουλίου στο πρόγραμμα επιδότησης των θέσεων μερικής απασχόλησης είχαν ενταχθεί μόλις 5.933 επιχειρήσεις με 50.000 εργαζομένους, τη στιγμή που ο αρχικός στόχος ήταν να ενταχθούν τουλάχιστον 700.000 εργαζόμενοι. Επί της ουσίας, οι επιχειρήσεις έχουν γυρίσει την πλάτη στο πρόγραμμα, καθώς, παρά τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έγιναν όσον αφορά την κάλυψη των εισφορών από το κράτος, δεν υπάρχει ελάφρυνση κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ, σύμφωνα και με τα λογιστικά γραφεία, βρίθει γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida