ΚΕΑ: Αλλαγή στον ορισμό της μονογονεϊκότητας -Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΚΕΑ: Αλλαγή στον ορισμό της μονογονεϊκότητας -Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Στην αλλαγή του ορισμού της μονογονεϊκότητας για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), προχώρησε το  Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του.

Ειδικότερα, για τον ορισμό της μονογονεϊκής οικογένειας αναφέρεται: Η μονογονεϊκότητα τεκμηριώνεται για τον γονιό που ασκεί τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του τέκνου και διαμένει μαζί του. Τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη μονογονεϊκότητα είναι:

α) απόφαση δικαστηρίου – διαζευκτήριο που ρυθμίζει την επιμέλεια, ή

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

β) προσωρινή απόφαση δικαστηρίου που ρυθμίζει την επιμέλεια.

Με αφορμή την συγκεκριμένη τροποίηση, ο δήμος Κοζάνης, καλεί τους γονείς να προσέλθουν στα γραφεία της Διεύθυνσης (Αργυροκάστρου 13) ώστε να τροποποιηθεί η αίτησή τους και να ενταχθούν στις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σε τροποίηση της αίτησης τους πρέπει να προχωρήσουν και όλοι οι υπόλοιποι γονείς, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι του ΚΕΑ.

 

 

 

ΠΗΓΉ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!