timthumb

Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη του Κωστή Πολύζου

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

hqdefault

Η δημοσιογράφος συγκινημένη κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς όλα όσα εντόπισε η πολύχρονη και βαθιά έρευνα του «Τούνελ» από την ημέρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή βρέθηκε στην εκπομπή για να τον αναζητήσει ως αγνοούμενο.

Εντύπωση είχε προκαλέσει στην Αγγελική Νικολούλη από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής η ψυχρότητα τόσο της μάνας Δέσποινας Κουτσέγκου όσο και του πατριού Χρήστου Ντιού.

<Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος. Όμως υπήρχε μια αδιαφορία… Ο πατριός του δε φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα του είπα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει…. Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν συνηθίζαμε να βάφουμε τους καλεσμένους συγγενείς των αγνοουμένων, εκείνη της είπε ότι δεν είναι συγγενής και της ζήτησε να τη βάψουν>.

Η δημοσιογράφος έντονα φορτισμένη, ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: <τα έχω ζήσει έντονα όλα αυτά>.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η μητέρα του Κωστή της είπε για δύο υπόπτους. Ο ένας ήταν ο παιδικός του φίλος του που έμενε απέναντι τους και ο άλλος από το περιβάλλον του βιολογικού του πατέρα. Στα διαφημιστικά διαλείμματα ανησυχούσε για τα τηλεφωνήματα από τη Σιάτιστα, γιατί όπως έλεγε <υπάρχει κλίμα έντασης στη Σιάτιστα>.

Η Αγγελική Νικολούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό αδελφό του Κωστή. <Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της συνέντευξη του μικρού στην εκπομπή και διαπίστωσαν ότι ‘δεν ζει την κατάθεση του. Απλώς την αφηγείται’.

Από το ρεπορτάζ της εκπομπής στη γειτονιά του Κωστή προέκυψε ότι η γειτόνισσα άκουσε τον Κωστή να επιστρέφει στο σπίτι το βράδυ από τον φίλο του, αλλά όχι να ξαναβγαίνει ούτε ακούστηκε μηχανή αυτοκινήτου, όπως υποστήριζε η οικογένεια.

Αναφερομένη στη μέρα που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή, η δημοσιογράφος για άλλη μία φορά στάθηκε στην αδιαφορία της μητέρας: < Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκάβεις τη γη με τα νύχια… Τις πρώτες στιγμές η μητέρα με ρωτούσε μόνο τι δήλωσαν οι μάρτυρες>.

Την ίδια ανεξήγητη ψυχραιμία έδειξε και ο πατριός. <Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στα 21 χρόνια όλα αυτά… Ο πατριός είχε μια αδιαφορία… αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει.. Όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή, έλεγε ‘δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος’>.

Το αυτοκίνητο του πατριού

Η έρευνα της εκπομπής δεν σταμάτησε ποτέ. <Βρήκαμε τα στοιχεία για το αγροτικό 4Χ4 που πουλήθηκε, όταν βρέθηκε το πτώμα. Κάνοντας την έρευνα για το αγροτικό, είδαμε πως το είχε πουλήσει σε μια μάντρα. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε πως το είχαν πλύνει, αλλά αυτό βρωμούσε. Μετά το πήρε ένας στρατιωτικός που μας είπε ότι του ζήτησε το όχημα η Σήμανση από τη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Το είχε πλύνει και ο ίδιος με βιολογικό καθαρισμό, αλλά στο εσωτερικό της κουκούλας είχε λεκέδες που δεν ήξερε τι ήταν. Το πήγαμε στον γενετιστή…

Στο εργαστήριο του κυρίου Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Όπως μας εξήγησε, για να υπάρχουν στίγματα μετά από τόσο καιρό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σημαίνει ότι αρχικά υπήρχε μεγάλη επιφάνεια αίματος>.

 

ΠΗΓΗ:http://www.anikolouli.gr/

Κοινοποιήστε το άρθρο