Σύμφωνα με την καταγγελία της αναγνώστριας την οποία παραθέτουμε αυτούσια:
θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη στα επείγοντα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα.
Πρόκειται για τον πατέρα μου 63 χρόνων ο οποίος πρωτοπήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου με υψηλό πυρετό, πόνο στο στήθος στον λαιμό και στους λεμφαδένες. Του έκαναν τις εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία θώρακα και η ακτινογραφία έβγαλε πνευμονία! Του είπαν ότι είναι για εισαγωγή ωστόσο του είπε η γιατρός της βάρδιας ” αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο σπίτι με την αντιβίωση τότε πηγαίνετε και αν δείτε ότι δεν έχει βελτίωση τότε ελάτε και θα σας βάλω κατευθείαν μέσα” Μέχρι εδώ καλά…
Η Κατάσταση όμως δεν καλυτέρευε και ο πατέρας μου σήκωσε ακόμα υψηλότερο πυρετό και έκλεισε εντελώς ο λαιμός και κυριολεκτικά δεν μπορούσε να φαει ουτε να πιει τιποτα. Τον πήγε λοιπόν η μαμά μου παλι στο νοσοκομείο. Ξανά στα επείγοντα του έκαναν εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία θώρακος. Ο Μπαμπάς μου τους είπε για εισαγωγή όπως και είχαν πει με την γιατρο . Όμως η γιατρός και η νοσηλεύτρια με άκρως ανάγωγη συμπεριφορά και έπειτα από 6 ώρες αναμονής του μεταβιβάζουν την ευθύνη για τυχόν λοίμωξη από κάποιο άλλο μικρόβιο η ιό μέσα στο νοσοκομείο εάν θέλει να παραμείνει. Συγκεκριμένα επί λέξη μιλώντας του πάντα στον ενικό του είπε.. ” Ε και τι θέλεις εσύ τώρα? θέλεις να μείνεις? και εδώ την ίδια αντιβίωση που παίρνεις στο σπίτι θα πάρεις, και θα κολλήσεις και κανένα άλλο μικρόβιο να ξέρεις, δική σου η ευθύνη”!!!
και όταν ο πατέρας μου ρώτησε ποια είναι η καλύτερη λύση του είπε να πάει σπίτι του άλλα να υπογράψει ότι δεν επιθυμεί ο ίδιος νοσηλεία α στο νοσοκομείο.
και ρωτάω. Από πότε ο ασθενής φέρει ευθύνη για τυχόν ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, από πότε ο ασθενής που ζητάει γιατρική περίθαλψη είναι σε θέση να αποφασίζει μόνος του για το που θα μπορούσε να είναι καλύτερη η θεραπεία του στο σπιτι ή στο νοσοκομείο? Από πότε θέτουμε τέτοιου είδους διλήμματα στους ασθενείς? Για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί οι γιατροι? δεν είναι εκεί για να αποφασίσουν εάν ο ασθενής χρηζει νοσηλείας ‘η οχι? Απο πότε οι γιατροί απαιτούν την υπογραφή του ασθενή για δική τους απόφαση? και από πότε διώχνουν τους ασθενείς από το νοσοκομείο φοβίζοντας τους ότι εάν παραμείνουν θα κολλήσουν κάτι χειρότερο? Και εν πάσι περιπτώσει εφόσον υπάρχει τέτοιος κίνδυνος γιατί δεν προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες που ισχύουν για τα νοσοκομειακά μικρόβια ( κλείσιμο πτερυγων, απολύμανση κλτ)?
Και επιτέλους πότε θα μάθουν οι κρατικοι λειτουργοί στη Ελλάδα να σέβονται τον πολίτη και να του μιλάνε στον πληθυντικό όπως απαιτούν να τους μιλάνε?
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
+1
+1