Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κ. Βελόπουλος: Ανάγκη δημιουργίας Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία»

Ύστατη έκκληση στο ΥΠΕΝ για παράταση στις προθεσμίες αυθαιρέτων – παραδείγματα των αδιεξόδων που δημιουργούνται δίνει το ΤΕΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Αθήνα …./2020.

 

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

 

 

ΠΡΟΣ  Τον κ. Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ.  «Ανάγκη δημιουργίας Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία»  

Κύριε Υπουργέ,

 

μετά τις πρόσφατες εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοιού, πολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, διαμαρτύρονται, για την έλλειψη ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία.

Όπως αναφέρουν οι ως άνω, μετά από επικοινωνία μαζί μας, υπάρχει μία διασπορά ιατρικών ειδικοτήτων και υπηρεσιών, σε πέντε μικρά νοσοκομεία, σε ισάριθμες πόλεις της περιφέρειας τους. Κανένα όμως, εξ αυτών, δεν είναι σε θέση να παρέχει μια ολοκληρωμένη νοσηλευτική υπηρεσία στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν διαφωνούν, βέβαια, οι ως άνω  με την ως τώρα  λειτουργία, των ήδη υφισταμένων, απαραιτήτων κατά την γνώμη τους μικρών νοσοκομειακών μονάδων.

 Οι ως άνω  κάτοικοι ζητούν να συγκεντρωθούν συγκεκριμένες ειδικότητες σε ένα νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα στο  «Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας», ώστε να παρέχονται υψηλού επιστημονικού επιπέδου  ιατρικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρουν οι πολίτες της Πτολεμαΐδας, το «Μποδοσάκειο» βρίσκεται γεωγραφικά σε τέτοιο κομβικό σημείο, οπότε, ενδείκνυται  για τον χαρακτηρισμό του ως «πανεπιστημιακού», όντας εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο  από όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 Οι πολίτες της ευρύτερης ως άνω περιοχής, όμως, δεν έχουν αντίρρηση, αν αποφασιστεί από την πολιτεία, να μετατραπεί κάποιο άλλο νοσοκομείο της ως άνω γεωγραφικής περιφέρειας σε πανεπιστημιακό. Προέχουν, όπως δηλώνουν, η υγεία τους και η σιγουριά ότι, μπορούν να μεταβούν γρήγορα σε ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακού επίπεδου. Το θέμα της παρούσας είναι, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, μια απαραίτητη επένδυση μια το μέλλον της δοκιμαζόμενης Δυτικής Μακεδονίας, στην μεταλιγνιτική εποχή.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεσθε να δημιουργήσετε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida