Οικογενειακό επίδομα 2017: Ανοίγει σήμερα η αίτηση

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οικογενειακό επίδομα 2017: Ανοίγει σήμερα η αίτηση

Ανοιγει σήμερα στο TAXISNET η αίτηση με το έντυπο Α21 που υποβάλλεται για το οικογενειακό επίδομα 2017 που χορηγεί ο ΟΓΑ με συγκεκριμένα κριτήρια. Η υποβολή του εντύπου Α21 πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, επίσης μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, αφού τέθηκε σε ισχύ η σχετική διαδικτυακή πύλη του Taxisnet. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει ταυτόχρονα και η υποβολή του εντύπου Α21 βάσει του οποίου θα προκύψουν οι φετινοί δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Σημειώνεται ότι από την έγκαιρη υποβολή του παραπάνω εντύπου, εξαρτάται και ο χρόνος καταβολής της συγκεκριμένης παροχής, ανά περίπτωση.Η υποβολή του Α21 είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει προηγηθεί η οριστική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής του Α21 είναι εφικτή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί η πρώτη δόση που προκύπτει με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις. Η δεύτερη δόση που είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί έως τα τέλη Ιουνίου είναι εκείνη που θα προκύψει σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, άρα και με τα καινούργια έντυπα Α21.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα οι δικαιούχοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, μαζί με το έντυπο για τα οικογενειακά επιδόματα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν για να ενταχθούν άμεσα στην επόμενη δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί η τρίτη δόση για να δουν εάν θα καταστούν και φέτος δικαιούχοι ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι οικογενειακά επιδόματα είναι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και ταυτόχρονα το Α21 ώστε να τα λάβουν με την δεύτερη δόση. Επίσης Α21 θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι εκ νέου, ενώ θα πρέπει να δηλωθοούν και όποιες μεταβολές στον αριθμό των τέκνων.

 

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!