Η ΠΟΜΕΝΣ στο ΣτΕ για την νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ε.Δ. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση!!!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η ΠΟΜΕΝΣ στο ΣτΕ για την νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ε.Δ. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση!!!

Η ΠΟΜΕΝΣ στο ΣτΕ για την νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ε.Δ. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση!!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, όπως είχε ανακοινώσει και είχε δεσμευθεί προς τα μέλη της, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της υπ’ αριθ. Φ.840/134808/Σ.21822 από 14.12.2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ 6672/Β/23-12-2022) με την οποία περιορίζεται δραστικά η αποζημίωση νυχτερινής εργασίας που για πρώτη φορά καταβάλλεται στα στελέχη από την 1.1.2023.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με την αίτηση ακύρωσης προβάλλεται ότι ο καθορισμός κλιμάκωσης στο ύψος της αποζημίωσης, υπό το πρόσχημα του καθορισμού ανώτατου ορίου, καθώς και η αυθαίρετη πρόβλεψη μιας σειράς εξαιρέσεων έχουν τεθεί καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, αντίκεινται στην αρχή της ισότητας και την αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εξάλλου, η προσβαλλόμενη απόφαση είναι μη νόμιμη και κατά το μέρος που παρέλειψε να αναδράμει στην ημερομηνία εφαρμογής του Ν.4472/2017, ήτοι στην 1.1.2017.

Ευελπιστούμε ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, θα διαγνώσει τις προφανείς αδικίες, στις οποίες οδηγεί η επίμαχη ΚΥΑ και θα αποκαταστήσει την νομιμότητα, δικαιώνοντας έναν αγώνα άνω των πέντε ετών στον οποίο πρωτοστατεί και πρωτοπορεί η ΠΟΜΕΝΣ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Ανχης (ΠΖ)

 

ΕΓΓΡΑΦΟ

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!