Η Παρασκευή Βρυζίδου συμμετείχε στις εργασίες της 34ης Περιφερειακής Ολομέλειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Η Παρασκευή Βρυζίδου συμμετείχε στις εργασίες της 34ης Περιφερειακής Ολομέλειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας

 Στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, στη Βαρκελώνη, διεξήχθησαν οι εργασίες της 34ης Περιφερειακής Ολομέλειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, 24-25 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή μελών των εθνικών αντιπροσωπειών της Συνέλευσης.

Η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από τη Βουλευτή, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, κ. Παρασκευή Βρυζίδου.

Κεντρικό θέμα συζήτησης των εργασιών προκάλεσε ο ρόλος των κοινοβουλίων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελληνική Βουλευτής αναφέρθηκε στην ειδική ημερίδα που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων , όπου παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας , το οποίο αποτελεί το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η κ. Ο Βρυζίδου περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους τα εθνικά κοινοβούλια μπορούν να προωθούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας την ανάγκη άσκησης ελέγχου στην εκτελεστική εξουσία για την εφαρμογή των σχετικών νόμων. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο και ειδικότερα στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταλήγοντας ότι η δέσμευση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι παγκόσμια και καθολική.

Κατά τη δεύτερη παρέμβαση της η κ. Βρυζίδου, αναφερόμενη στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία , σημείωσε ότι η φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία δέχεται επίθεση από το τόξο των αυταρχικών ηγετών , έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί τις εσωτερικές της ατάκες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, καθώς δεν καταφέρνει να μειώσει. ικανοποιητικά τις διαρκώς διευρυνόμενες ανισότητες. Όλα αυτά υπονομεύουν, όπως είπε, την ίδια τη δημοκρατία και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και να αναγεννηθεί η ελπίδα.

Η Βουλευτής υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη η πολιτική να επαναπροσδιοριστεί στο πνεύμα της νέας εποχής και η Δύση να κάνει μια ουσιαστική επιστροφή , ώστε να επαναβεβαιωθεί ως παγκόσμια ιστορική και πολιτιστική κατάκτηση.

27/10/202 2 _ _ _

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!