Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει μέρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει μέρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της κυρίας Μαριάννας Λάτση. Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις καθώς τις τελευταίες ώρες συζητούνται οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Γιατί η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε επαναχάραξη της στρατηγικής της.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Reggeborgh Invest συζητούσε την πώληση ποσοστού της, ενδεχομένως και ολόκληρου, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι Ολλανδοί ελέγχουν το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ συμμετέχουν και στην Ελλάκτωρ.

Η συμμετοχή τους στην Ελλάκτωρ είναι μάλστα αυτή που φαίνεται να οδηγεί τους Ολλανδούς σε επαναχάραξη της στρατηγικής τους προκειμένου να να ξεπεράσουν το πρόβλημα ανταγωνισμού που δημιουργούνται από τη συμμετοχή τους και στις δύο κατασκευαστικές.

Στην Ελλάκτωρ μέχρι τώρα συμμετέχουν με 14,1% και η νέα συμφωνία θα τους επιτρέψει να αυξήσουν το ποσοστό τους.

ιατί τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις κατασκευατικές

Το έντονο ενδιαφέρον για τις κατασκευαστικές προκύπτει από το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο που αναμένονται πολλά έργα υποδομής από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες στην μεγάλη συμφωνία μεταξύ του family office της κ. Μαριάννας Λάτση και της Ολλανδικής Reggeborgh Invest.

Η απόφαση των Ολλανδών να επανακαχαράξουν την στρατηγική τους στις κατασκευές λήφθηκε μετά την γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου και συνδέεται με την προσπάθεια της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ αλλά και να διαχειριστεί τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυπταν με την συμμετοχή της στους δύο ισχυρούς τεχνικούς ομίλους της χώρας.

To oλλανδικό fund συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και όπως φαίνεται η συμφωνία θα του επιτρέψει να επιδιώξει αυξημένη μετοχική συμμετοχή στον κατασκευαστικό όμιλο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεσμεύει τη διοίκηση Περιστέρη από τα βαρίδια της συνύπαρξης των Ολλανδών και στην Ελλάκτωρ και διευκολύνει την αυτόνομη πορεία των δύο ομίλων σε μια περίοδο που αναμένεται πλήθος έργων υποδομών τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι συζητήσεις με την Reggeborgh διεξάγονται και με τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας κ. Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος σήμερα κατέχει σχεδόν το 16% των μετοχών της εταιρείας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία έχει ήδη ρευστοποιηθεί ένα μικρό ποσοστό των μετοχών.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ισχυροποιεί τη διοίκηση Περιστέρη που έχει στα χέρια της το τιμόνι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αποτελεί μια σοβαρή επιλογή διεξόδου από τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η συμμετοχή των Ολλανδών στις δύο εταιρείες.

Δείτε Επίσης

Windows 11 : Πώς να τα εγκαταστήσετε άμεσα στον υπολογιστή σας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Windows 11 : Πώς να τα εγκαταστήσετε άμεσα στον υπολογιστή σας

Windows 11 :Πώς να τα εγκαταστήσετε άμεσα στον υπολογιστή σας   Η αναβάθμιση δεν είναι άμεσα διαθέσιμη για όλους, καθώς προσφέρεται αρχικά για τις νεότερες συσκευές, οι οποίες κυκλοφόρησαν με

Διαβάστε περισσότερα »
Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έρχεται η ώρα του... λογαριασμού - Ποιοι και πότε θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έρχεται η ώρα του… λογαριασμού – Ποιοι και πότε θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έρχεται η ώρα του… λογαριασμού – Ποιοι και πότε θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα Αν και η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν Επιστρεπτέα Προκαταβολή,

Διαβάστε περισσότερα »
Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο Σε υψηλά επίπεδα “σκαρφαλώνουν, αύριο Τρίτη οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η μέση τιμή

Διαβάστε περισσότερα »
ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021 Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων βιβλιοπωλείων-εκδοτικών οίκων του προγράμματος χορήγησης Επιταγών αγοράς βιβλίων για το έτος 2021.

Διαβάστε περισσότερα »
ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους

ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους   Όσα θα μπορούν να κάνουν με λίγα «κλικ» και χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες Ψηφιακές εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους

Διαβάστε περισσότερα »
«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές - Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές – Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές

«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές – Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές   «Ανοίγει παράθυρο» για επιπλέον μέτρα στήριξης σε ευάλωτα νοικοκυριά και νέες παροχές: Αν και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει λόγω

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida