Η εποχή των eshop - ηλεκτρονικών καταστημάτων

Η εποχή των eshop – ηλεκτρονικών καταστημάτων

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εποχή των eshop – ηλεκτρονικών καταστημάτων

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, και φαίνεται πως δεν είχαν άδικο, αφού αυτή η ρήση δείχνει να επιβεβαιώνεται διαχρονικά, σε πολλούς τομείς και σε πολλές περιπτώσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα υπήρξε σίγουρα η πρωτόγνωρη πανδημία που ενέσκηψε στον πλανήτη. Καθώς ο ιός αποδείχθηκε εξαιρετικά εχθρικός και φονικός για τον άνθρωπο, επομένως η απομάκρυνση του ενός από τον άλλον ήταν ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντί του, έπρεπε να βρεθούν τρόποι ώστε η ζωή και οι απαραίτητες δραστηριότητες του ανθρώπου να συνεχιστούν αλλιώς. Έτσι χρησιμοποιήθηκε η τηλεργασία, για να αποσυμφορηθούν οι χώροι της εργασίας, αλλά και για να μειωθεί η κίνηση στους δρόμους, ενώ οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις μεταφέρθηκαν στις οθόνες των υπολογιστών. Το ίδιο έγινε και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η τηλεκπαίδευση που αντικατέστησε τη φυσική παρουσία του καθηγητή ή του δασκάλου.

Εκεί, όμως, που πραγματικά έγινε… κοσμογονία ήταν ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με τα μαγαζιά κλειστά και τους καταναλωτές κλεισμένους στα σπίτια τους, οι διαδικτυακές αγορές ήταν πια μονόδρομος για αγορές που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Βέβαια, η σχεδίαση – κατασκευή e shop υπήρχε και πριν από την πανδημία, και μάλιστα είχαν ήδη αξιοσημείωτη επιτυχία, αλλά η περίοδος του lockdown ήταν εκείνη που έδωσε τη μεγάλη ώθηση ώστε να ασχοληθούν με τα ψώνια μέσω Ίντερνετ ακόμα και αυτοί που δεν το έβλεπαν με καλό μάτι ή δεν ήταν εξοικειωμένοι με αυτό. Σύντομα ακόμα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είχαν καμία τριβή με τους υπολογιστές διαπίστωσαν πόσο εύκολο ήταν να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή μέσω Διαδικτύου και έκαναν τις πρώτες τους αγορές με… ποντίκι και πληκτρολόγιο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο ήταν από τους λίγους που είδαν τον κύκλο εργασιών τους να διευρύνεται ή ακόμα και να καλωσορίζουν νέους συναδέλφους, σε μια εποχή μάλιστα που οι περισσότεροι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι είδαν τα κέρδη τους να εξανεμίζονται, ενώ κάποιοι έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Αυτή, όμως, η ηλεκτρονική μορφή εμπορίου δεν είναι μόνο μια λύση ανάγκης που προέκυψε λόγω πανδημίας. Είναι πλέον η νέα εποχή του επιχειρείν, που έλυσε τα χέρια των καταναλωτών και αποτελεί μια επαγγελματική απασχόληση που έχει δυναμική, αφορά όλο και περισσότερους καταναλωτές και ταυτόχρονα προσφέρει θέσεις εργασίας. Η βιτρίνα και η ταυτότητα μιας διαδικτυακής επιχείρησης, είτε πρόκειται για παραδοσιακή, μεγάλη επιχείρηση είτε για startup, είναι η ιστοσελίδα του, που αντικαθιστά τα κλασικά φυσικά καταστήματα με τους ευγενικούς πωλητές και τους φανταχτερούς χώρους. Η σωστή, διεξοδική και έντιμη παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας δίνει πόντους στη φήμη της και προσελκύει πελάτες, εδραιώνοντας την παρουσία τους. Η έγκαιρη παράδοση των προϊόντων και οι αλλαγές που πρέπει να κάνει άμεσα η επιχείρηση σε περίπτωση που ο πελάτης δεν μείνει ικανοποιημένος είναι δύο ακόμη χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να κερδίσει την καρδιά του καταναλωτικού κοινού.

Καθώς η πανδημία δείχνει να οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος της, ας κρατήσουμε τα θετικά που προέκυψαν αυτήν την περίοδο, ένα από τα οποία είναι, βέβαια, και η ανακάλυψη από κάποιους της πρακτικής και αποτελεσματικής διαδικασίας των διαδικτυακών αγορών.

Δείτε περισσότερα για Κατασκευή ιστοσελίδας –  NetPlanet  Αθήνα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.