Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΑΣΕΠ: «Παγώνει» η έκδοση νέων προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Παγώνει» για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοσίευση νέων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής που μίλησαν στην aftodioikisi.gr. 

Αιτία; Η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον τίτλο: «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». 

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πλέον δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ  και αποτελεί νόμο του κράτους, γίνονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των διαγωνισμών για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. 

Ειδικότερα οι αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας, αποτελεί το βασικό λόγο για το «πάγωμα» της έκδοσης νέων προκηρύξεων. Αυτό γιατί όπως μας ενημέρωσαν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής, πλέον χρειάζεται το ΑΣΕΠ να αναμορφώσει τα τεύχη προκηρύξεων σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνουν συμβατά. Με απλά λόγια χρειάζεται να υπάρξει νέο υπόδειγμα προκήρυξης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την έκδοση του νόμους σε ΦΕΚ, θα ξεκινήσει και η συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία θα επιφορτιστεί αρμόδια επιτροπή, ένα Ειδικό Τμήμα Συμβούλων που θα καταρτίσει το σχετικό υπόδειγμα. Παρότι δεν θεωρείται χρονοβόρα διαδικασία, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσδιοριστεί, από τα στελέχη του ΑΣΕΠ πότε θα ολοκληρωθεί.

Μόλις το σύστημα το προκηρύξεων γίνει συμβατό με τις προβλέψεις του νέου νομοθετικού πλαισίου, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκδοση των νέων προκηρύξεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ έχουν προετοιμάσει διαγωνισμούς που είναι έτοιμοι στα κομπιούτερ της Ανεξάρτητης Αρχής και απομένει μόνο η δημοσιοποίηση τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο.

πηγή

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida