Γράφει ο Χάρης Κάτανας:Η πολιτική απάντηση της Ελλάδος στις προκλήσεις Ερντογάν, μπορεί να έρθει μέσω των Ελλήνων επιχειρηματιών

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η πολιτική απάντηση της Ελλάδος στις προκλήσεις Ερντογάν,  μπορεί να έρθει μέσω των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Την ώρα που ο Ερντογάν αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει έστω και μία φορά, να δώσει μία στρατηγική απάντηση επιτέλους .

Σκέψη, οργάνωση, προτάσεις και Εθνική πολιτική στρατηγική χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις . Τα έλεγα πριν από δύο μήνες περίπου και δυστυχώς η επαλήθευση μου δεν άργησε να έρθει .

Η Τουρκία διαχρονικά ακολουθεί την ίδια τακτική . Το λεγόμενο τόξο πολιτικής επιρροής, άρα και ελέγχου στα κράτη των Βαλκανίων. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα και με τον ορθότερο τρόπο πέραν οποιουδήποτε διαβήματος . Στα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία ήδη δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας της υπέρμετρης φορολογίας στην Ελλάδα. Για εθνικούς λόγους, η απάντηση στην τακτική του Τουρκικού τόξου στα Βαλκάνια πρέπει να στοχεύει εκεί που «πονάνε»…

Προτείνω λοιπόν. Δώστε κίνητρα στους επιχειρηματίες που επένδυσαν σε αυτά τα κράτη  και απασχολούν εκεί τους ντόπιους σε θέσεις εργασίας. Ορίστε ειδικές φορολογικές ζώνες που να είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τα Βαλκάνια. Κάντε το στη Βόρειο Ελλάδα, στις περιφέρειες που γειτνιάζουν με τις Βαλκανικές χώρες, ειδικά στις περιοχές που υποφέρουν υπέρμετρα από την ανεργία.

Γνωρίζουμε ήδη, αρκετούς επιχειρηματίες που θα ξαναγύριζαν ευχαρίστως στην Πατρίδα να επενδύσουν. Έτσι θα μεταφερθεί σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεργίας στις γείτονες χώρες, έτσι θα έχουν αυτοί το πρόβλημα από τους πολίτες τους, που ούτως ή άλλως δεν έχουν την κοινωνική συνοχή που έχει ο Ελληνικός λαός.
Στείλτε τη “μπάλα” στο δικό τους γήπεδο, σας το προτείνω ξεκάθαρα . Θα σκεφτόταν πολύ καλά την επόμενη φορά, βλέποντας την ελληνική πολιτική απάντηση, μέσω του επιχειρείν…  Και επιπλέον θα βοηθηθεί τα μέγιστα ο Ελληνικός λαός εργασιακά.

Με ένα σμπάρο, αρκετά τρυγόνια Κύριοι. Σκέψη και οργάνωση θέλει. Άνθρωποι να βοηθήσουν υπάρχουν.

Κάτανας Χάρης π. Βουλευτής νομού Κοζάνης

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida