Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Γεννιέσαι ή γίνεσαι; (Γράφει η Μ.Χ.)

3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γεννιέσαι ή γίνεσαι; (Γράφει η Μ.Χ.)
Το ερώτημα αυτό το σχετικό με το αν γεννιέται κάποιος και είναι έτσι όπως είναι απ’την γέννηση του και για όλη την υπόλοιπη ζωή του ή αν προοδευτικά γίνεται αυτό που θα είναι, πραγματικά κι αν δεν σας απασχόλησε, προβλημάτισε ποτέ, δεν πειράζει, δεν έγινε και τίποτα, μια κι η απάντηση του δεν πρόκειται να επιλύσει καθημερινά βιωτής προβλήματα που συνήθως σας απασχολούν.
   Ωστόσο κάπου, κάπως, κάποτε θα ακούσατε διάφορα για αυτό και γύρω απ’αυτό το ερώτημα σχετικά σχόλια κι αξίζει να έχετε κατά νου πως η απάντηση που θα μπορούσε να του δοθεί δεν είναι απλή αλλά πολύπλοκη, σύνθετη. Κάποιος δηλαδή, δεν μπορεί μόνο να γεννιέται και να είναι αυτό που είναι μόνο από τη γέννηση του π.χ. να γεννιέται αρνί ή να γεννιέται λύκος, αλλά και δεν μπορεί μόνο να γίνεται αυτό που είναι εξ αρχής π.χ. κάποιος δεν γεννήθηκε αστροφυσικός, αστροναύτης, μηχανικός πάρα έγινε στην πορεία χάρη κι ευνοϊκών συγκυριών, χάρη υποστηρίξεων, κατάλληλου περιβάλλοντος οικογενειακού, εκπαίδευσης, πολιτικοκοινωνικού, κ.α.
   Η απάντηση λοιπόν δεν είναι απλή, θέλει μια σύνθεση η οποία λέει πως κάποιος γεννιέται με κάποια υλικά-στοιχεία-χαρακτηριστικά -βασικά δομής- και στην πορεία γίνεται και α) κάτι περισσότερο αν όλα εξελιχθούν καλά για αυτόν ή αλίμονο και β) πολλά λιγότερο αν πολλά γύρω του λειτουργήσουν εις βάρος του! Να θυμάστε επηρεάζουν την γέννηση κάποιου και οικογενειακοί παράγοντες αλλά και περιβάλλοντος, αλλά κι αυτό που γίνεται εν συνεχεία κάποιος το επηρεάζουν: οικογένεια, εκκλησία, σχολείο, τηλεόραση, μουσικοακούσματα, διαδίκτυο, παιχνίδια κι ηλεκτρονικά, τέχνες, φυσικό ή τεχνητό περιβάλλον, κ.α.
   Την απάντηση στο ερώτημα αυτό αναμφισβήτητα την γνωρίζουν καλά, όλοι εκείνοι που ξέρουν να ασχολούνται και με ερωτήματα που οπωσδήποτε δεν λύνουν κοινά, καθημερινά προβλήματα για τα οποία μάθαν να τρέχουν αγωνιωδώς οι πολλοί. Και την γνωρίζουν, γιατί ακριβώς θα την χρησιμοποιήσουν άλλοτε ως όπλο εναντίον των αφελών πολλών κι άλλοτε για να την αποκρύψουν ζημιώνοντας και πάλι τους πολλούς που κάτι καλό θα’θελαν να’χουν και να λαβαίνουν απ’αυτήν (σκεφτείτε για παράδειγμα αυτούς που θέλουν να ορίζουν και να κατευθύνουν τις τύχες των Λαών, εκείνους που αποφασίζουν και σχεδιάζουν τα συστήματα εκπαίδευσης, κτλ)!
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο