Έτοιμο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Έτοιμο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Έτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που παραμένει νοσοκομείο αναφοράς, δήλωσε ο Διοικητής του, Σταύρος Παπασωτηρίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Έτοιμο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για το δεύτερο κύμα της πανδημίαςΟ κ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι το Νοσοκομείο κατάφερε να ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή ακόμα και σε δύσκολα περιστατικά, υπογραμμίζοντας ότι νοσηλεύτηκαν περισσότερα από  39 άτομα θετικά στον covid-19 στο πρώτο κύμα και  25 μέχρι αυτήν την στιγμή, από την έναρξη του δεύτερου κύματος, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 18 έως 90 ετών

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν «ενωμένοι σαν μια γροθιά» όπως είπε, γιατροί νοσηλευτές και διοικητικοί που κατάφεραν να ανταποκριθούν αντιμετωπίζοντας τα περιστατικά που εισήλθαν στο Μποδοσάκειο από κορονοΐό. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άψογη συνεργασία των 5 υγειονομικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία και στην κοινή προσπάθεια απέναντι στο μέτωπο της πανδημίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σήμερα το Μποδοσάκειο διαθέτει 20 κλίνες για την νοσηλεία covid-19, επίσης 6 κρεβάτια ΜΕΘ, και 2 θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Μονοψήφιος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο αναφοράς από την Δυτική Μακεδονία, συνολικά 4 περιστατικά, ενώ αντιμετωπίστηκαν ασθενείς από την αρχή της πανδημίας 18 έως 90 ετών.

Ο κ. Παπασωτηρίου σε ότι αφορά την στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό επισήμανε ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα προσληφθούν 6 μόνιμοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς έχει ολοκληρωθεί το διαδικαστικό και θα ενισχυθούν, η ΜΕΘ και οι κλινικές με πνευμονολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, νεφρολόγο.

Τέλος ο Διοικητής του Μποδοσάκειο Νοσοκομείου υπογράμμισε ότι για την  επόμενη διετία έχουν εξασφαλιστεί  4 εκ. ευρώ. Έχει εγκριθεί από το πράσινο ταμείο 1 εκ, και θα ξεκινήσει η δημοπράτηση με τον διεθνή διαγωνισμό να προσδιορίζεται στις 15 Οκτωβρίου, επίσης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 1 εκ 600 χιλιάδες ευρώ, με έναρξη την 1η  Οκτωβρίου 2020.

Ανακοίνωσε επίσης στην ΕΡΤ Κοζάνης τη συνεργασία του  Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ,  για την εγκατάσταση πιλοτικής μονάδας ΣΗΘΥΑ κελιού καυσίμου και ΑΠΕ με χρήση υδρογόνου. Το έργο είναι συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!