Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: To καλάθι του χειμώνα με άγρια φρούτα γεμίζουν οι «Σπορίτες»

Εορδαία: To καλάθι του χειμώνα με άγρια φρούτα γεμίζουν οι «Σπορίτες»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το καλάθι τους γεμίζουν το διάστημα αυτό οι «Σπορίτες της Δυτικής Μακεδονίας», συλλέγοντας από τη φύση καρπούς, όπως άγρια μήλα, αχλάδια, γκόρτσια, το στυφό άγριο μύρτιλο, τον κράταιγο και το κυνόροδο, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται, αποξηραίνουν και αποθηκεύουν για τον χειμώνα, είτε παρασκευάζοντας ροφήματα, είτε χρησιμοποιώντας τα ως υλικά για να αποκτήσουν γεύση τα πιάτα τους.

Οι άγριοι καρποί, πέραν της αποξήρανσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μαρμελάδας, λικέρ, απεριτίφ, ακόμη και ως συνοδευτικά με γιαούρτι, ακόμη και παγωτό.

Οι «Σπορίτες της Δ Μακεδονίας», με έδρα την Πτολεμαΐδα, προτρέπουν τον κόσμο να βγει στη φύση για να ανακαλύψει πραγματικούς θησαυρούς, να προμηθευτεί φθηνά εποχιακά φρούτα και λαχανικά από την αγορά, και με τους παραδοσιακούς τρόπους επεξεργασίας να εξασφαλίσει διατροφικά αποθέματα για τους επόμενους μήνες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida