Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εορδαία: Η «χειρότερη χρονιά» για τους πατατοπαραγωγούς του Φούφα

Εορδαία: Η «χειρότερη χρονιά» για τους πατατοπαραγωγούς του Φούφα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τη χειρότερη χρονιά βιώνουν οι πατατοπαραγωγοί του Φούφα, αφού η σοδειά τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά το προηγούμενο διάστημα, υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών τους, και συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, φέτος παρουσιάζει μείωση κατά 50%.

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στις αρχές καλοκαιριού προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ ο καύσωνας που ακολούθησε επηρέασε καταλυτικά την παραγωγή, συνέπεια του οποίου είναι η απόδοση ανά στρέμμα να κυμαίνεται στους δύο με δυόμισι τόνους, όταν πέρυσι έφθανε στους πέντε τόνους.

Η τιμή διάθεσης του προϊόντος στην αγορά είναι στα 50 λεπτά ανά κιλό, στη χονδρική στα 25 λεπτά, ενώ όσοι παραδίδουν το προϊόν τους στις βιομηχανίες για την παραγωγή «τσιπς», εισπράττουν 22-23 λεπτά το κιλό. Οι πατατοπαραγωγοί του Φούφα διαβεβαιώνουν το καταναλωτικό κοινό ότι η ποιότητα του προϊόντος παραμένει εξαιρετική, με τα ιδιαίτερα γευστικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida