Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ενοικιαστές: Υπάρχει μεγάλο θέμα με τα μισθωτήρια και τα επιδόματα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ως ανεπαρκές κρίνεται το επίδομα μέχρι 210 ευρώ που δίνεται για το ενοίκιο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενοικιαστών. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο news.gr ο πρόεδρός του Άγγελος Σκιαδάς αφήνει εκτός πολλές κατηγορίες ενοικιαστών ενώ και οι προϋποθέσεις του θέτουν κάποιες παραμέτρους στις οποίες πολλοί ενοικιαστές δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΣΥΠΕ επισημαίνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους ενοικιαστές από την είσοδο της Airbnb στην Ελληνική αγορά.

Ο Άγγελος Σκιαδάς είπε συγκεκριμένα: «Το επίδομα ενοικίου είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν είναι επαρκές. Δεν καλύπτει την πλειοψηφία των ενοικιαστών από απόψεως ύψους. Τα 210 ευρώ θεωρούμε ότι είναι ένα ανεπαρκές ποσό. Μάλιστα επειδή είναι και ανώτατο όριο τα 210 ευρώ αυτό θα είναι σε βάρος των πολυτέκνων διότι μια 6μελής ή μια 7μελής οικογένεια, ασφαλώς δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με μια 5μελή, γιατί τα 210 ευρώ είναι το ανώτατο όριο για μια 5μελή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά από στατιστικές που κάνουμε ανάμεσα στα μέλη της ΠΑΣΥΠΕ το 80% δεν καλύπτεται.

Υπάρχει επίσης ένα ακόμα θέμα που δεν ξέρω κατά πόσο έχει γίνει αντιληπτό. Υπάρχει μια πρωτοφανής άνοδο των ενοικίων ειδικά στα μικρά διαμερίσματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω του Airbnb.

Ακόμα και παλιοί ενοικιαστές έχουν πρόβλημα γιατί οι ιδιοκτήτες τους ζητούν αύξηση. Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και περιοχές που έχει ενδιαφέρον το Airbnb.

Είναι πρόβλημα του τελευταίου έτους και φαντάζομαι δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τους αρμόδιους.

Ένα ακόμα θέμα είναι οι τυπικές προϋποθέσεις. Υπάρχει μεγάλο θέμα με τα μισθωτήρια. Οι υπηρεσίες του κράτους δεν δέχονταν μισθωτήρια που είχαν λήξει. Αν σε κάποιον μισθωτή έχει λήξει το μισθωτήριό του δεν δικαιούται επίδομα.

Τί γινόταν; Πήγαινε στον ιδιοκτήτη να κάνει καινούργιο και εκείνος για να το κάνει ζητούσε αύξηση. Το αντιμετωπίσαμε πολύ γιατί παρότι αποδεδειγμένα με άλλους λογαριασμούς και φορολογικές δηλώσεις οι άνθρωποι έμειναν μέσα στα σπίτια, εφόσον είχε λήξει το μισθωτήριο δεν τους δέχονταν οι υπηρεσίες».

πηγή

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida