Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ελεύθερη είσοδο για όλους στις σχολικές γιορτές θέλει το υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εκδηλώσεις και δρώμενα με… ελευθέρας στην κοινωνία, κατά τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου καθώς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που κωδικοποιεί ρυθμίσεις που είχαν αποφασισθεί επί υπουργίας Νίκου Φίλη, όπως –ενδεικτικά– η ομογενοποίηση των απουσιών.

Ειδικότερα, βασικές διατάξεις στην υπουργική απόφαση που αφορά τη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων είναι οι εξής:

• Η ρύθμιση που ανοίγει την πόρτα των σχολείων σε εξωσχολικούς παράγοντες (και ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει) ορίζει τα εξής: «Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια ανοικτές στην κοινωνία εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων».

• Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, αφού για όλες πρέπει να ενημερώνονται οι γονείς του μαθητή, και ο αριθμός τους παραμένει ο ίδιος, 114. Ωστόσο, προβλέπονται επιπλέον 20 απουσίες, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται, για έκτακτα περιστατικά υγείας.

• Η διαγωγή των μαθητών κρίνεται «Εξαιρετική», «Καλή», «Μεμπτή», αλλά δεν θα αναγράφεται σε κάποιο τίτλο σπουδών.

• Με αριστεία και βραβεία προόδου θα επιβραβεύονται οι πρώτοι της τάξης και όσοι πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης κ.ά.

Τέλος, το υπουργείο ανακοίνωσε, απολύτως ικανοποιημένο, αύξηση (3,3%) των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων από 87.816 το 2016-17 σε 90.749 το τρέχον έτος.

 

 

πηγή

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida