Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έκλειψη Σελήνης: Δείτε live τώρα το αστρονομικό υπερθέαμα

Έκλειψη Σελήνης: Δείτε live τώρα το αστρονομικό υπερθέαμα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Έκλειψη Σελήνης: Δείτε live τώρα το αστρονομικό υπερθέαμα

Η πανσέληνος του Μαΐου θα λάμψει απόψε στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινο χαρίζοντας το «Ματωμένο Φεγγάρι» ενώ θα συνοδευτεί από ένα ακόμα φαινόμενο: Την ολική έκλειψη Σελήνης. Αυτή την ώρα στον Ειρηνικό είναι νύχτα και είναι σε εξέλιξη. Δείτε το live.

Το φεγγάρι ήταν υπέρλαμπρο από χθες το βράδυ πάνω από την Ελλάδα, ωστόσο, η πανσέληνος είναι σήμερα και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει το μοναδικό αστρονομικό φαινόμενο στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου είναι νύχτα. Ολική έκλειψη Σελήνης και «Ματωμένο Φεγγάρι» λοιπόν σήμερα Τετάρτη, 26 Μαΐου και μπορείτε να την παρακολούθησετε live τη στιγμή που συμβαίνει στα παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

 

 

Τι θα δούμε από την Ελλάδα

Η «ματωμένη» Υπερ-πανσέληνος του Μαΐου με ολική έκλειψη Σελήνης δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα μιας και η κορύφωσή της ξεκίνησε -σε ώρα Ελλάδας- στις 11:48 το πρωί. Όμως, ήδη, από χθες, το φεγγάρι ήταν σχεδόν το ίδιο γεμάτο όσο θα είναι και σήμερα το βράδυ. Επειδή είναι πιο κοντά στη Γη, είναι πιο φωτεινό.

Από ποιο σημείο στον πλανήτη είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης

Όπως δήλωσε στο iEidiseis ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπισης – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Δρ. Αλέξιος Λιάκος, την ολικότητα της έκλειψης θα μπορέσουν να δουν μόνο οι κάτοικοι της κεντρικής και ανατολικής Ωκεανίας, Ανταρκτικής και των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού. Στις υπόλοιπες περιοχές το φαινόμενο θα φανεί ως είτε ως μερική έκλειψη ή έκλειψη παρασκιάς.

Τι συμβαίνει στην έκλειψη Σελήνης

Η Σελήνη μπαίνει στη σκιά της Γης με αποτέλεσμα να μην φωτίζεται καθόλου από τον Ήλιο, δηλαδή, θα υπάρχει μια ευθυγράμμιση του Ήλιου-Γης-Σελήνης.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida