Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δυτ. Μακεδονία: Την Τετάρτη στην Αθήνα οι αποφάσεις για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων

Δυτ. Μακεδονία: Την Τετάρτη στην Αθήνα οι αποφάσεις για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Συνάντηση-αποφάσεων των συναρμοδίων φορέων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Αθήνα, για την αντιμετώπιση  των  προβλημάτων που θα προκύψουν από την απολιγνιτοποίηση, στις  Τηλεθερμάνσεις  Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου. Στην  συνάντηση αναμένεται να κατατεθεί  ολοκληρωμένη πρόταση μέσα από ένα νέο σχήμα,   για την σταθερή παροχή θερμικού  φορτίου και την διασφάλιση των τηλεθερμάνσεων στις  περιοχές αυτές, με συγκεκριμένη τεχνική λύση και  ενισχυμένο  ρόλο  της  ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο  αυτό, ζητήθηκαν  τεχνικές προτάσεις  από  τους τρείς  Δήμους  Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου που λειτουργεί  η τηλεθέρμανση με καύσιμο τον λιγνίτη , ενώ  η  ΑΝ.ΚΟ Α.Ε επεξεργάσθηκε  όλα τα δυνατά μοντέλα λύσεων με τα νέα δεδομένα και κατά  την πρόσφατη  πολυήμερη   επίσκεψη του Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Κώστα Μουσουρούλη, υπήρξαν συναντήσεις και επαφές με τον Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας και τους  τρείς  Δημάρχους.

Σύμφωνα  με  πληροφορίες της  ΕΡΤ Κοζάνης , η δημιουργία  νέου σχήματος για την συνέχιση της διασφάλισης της  Τηλεθέρμανσης, αναφέρεται  στην  δημιουργία  μονάδας  Συμπαραγωγής  Ηλεκτρισμού-Θερμότητας που θα χρησιμοποιεί   ως καύσιμο το φυσικό αέριο , ενώ  έχει  προταθεί και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της  ΔΕΗ  και ειδικότερα  του  ΑΗΣ Καρδιάς, από τον οποίο     προβλέπεται να  τροφοδοτείται με τηλεθέρμανση από λιγνίτη  η  Πόλη  της  Πτολεμαϊδας, μέχρι  και την έναρξη  λειτουργίας  της νέας μονάδας  «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5»,  την επόμενη διετία.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida