Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δυτ. Μακεδονία: Επιτάχυνση των διαδικασιών, για τους Ανάργυρους

Στο τελικό στάδιο η απαλλοτρίωση της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων της  Π.Ε. Φλώρινας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την  επιτάχυνση των διαδικασιών για την απαλλοτρίωση  του οικισμού και την μετεγκατάσταση της τοπικής κοινότητας των Αναργύρων στο Νέο οικισμό στη θέση Κουρί Πτολεμαΐδας, ζήτησαν ο Πρόεδρος των Αναργύρων και κάτοικοι του χωριού,  με την συμμετοχή τους στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας,  στην Κοζάνη.

Στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που έγινε με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Γιώργο Σταθάκη πριν από ένα μήνα, ζητήθηκε  να  αναλάβει η Περιφέρεια  Δυτ. Μακεδονίας την ευθύνη  διαχείρισης και εκταμίευσης του ποσού της απαλλοτρίωσης  του οικισμού που υπολογίζεται στα 42 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν  γρηγορότερα όλες οι διαδικασίες.

Σε  δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης, επεσήμανε ότι «είναι σε καλό δρόμο το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του οικισμού που θα προχωρήσει  ξεχωριστά από την τοπική κοινότητα της  Ακρινής», ενώ  όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  Φλώρινας Στέφανος Μπίρος «γίνονται  σχετικές  ενέργειες για να προχωρήσει και το Προεδρικό  διάταγμα,  για την μετεγκατάσταση του οικισμού».

%CE%A4%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82 %CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82 %CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82 %CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD

Ένα θέμα  που έχει προκαλέσει πάντως  την ανησυχία των κατοίκων των Αναργύρων , είναι  και  η αποστολή  του ΕΝΦΙΑ  στον οικισμό που δεν κατοικείται, κάτι για το οποίο αναμένεται να σταλεί σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο της Κοινότητας στο Υπουργείο Οικονομικών και γίνονται οι ανάλογες  ενέργειες,   ώστε να υπάρξει απόφαση εξαίρεσης.

ΕΡΤ Κοζάνης-ΣύνταξηΑντώνης  Μαυρίδης

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida