Δικαίωση για τη Φλωρινιώτισσα εκπαιδευτικό-«θύμα» αναισθησιολόγου ιδιωτικής κλινικής της Πτολεμαΐδας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δικαίωση για τη Φλωρινιώτισσα εκπαιδευτικό-«θύμα» αναισθησιολόγου ιδιωτικής κλινικής της Πτολεμαΐδας

Δικαίωση, έστω και με καθυστέρηση 6 ετών, ήρθε για μία Φλωρινιώτισσα εκπαιδευτικό-«θύμα» αναισθησιολόγου ιδιωτικής κλινικής της Πτολεμαϊδας με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον αναισθησιολόγο σε φυλάκιση 4 ετών και 8 μηνών, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για δύο έτη.
«Η γυναίκα έμεινε παράλυτη μετά τη γέννα, με ποσοστό αναπηρίας 85% και μέχρι σήμερα είναι καθηλωμένη σε καροτσάκι, ενώ και άλλη μία γυναίκα που εισήχθη ταυτόχρονα στην ίδια κλινική να παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα»

Η ΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΛΥΝΑΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΤEΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΛΥΝΑΣ – ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Σχετικά με την υπόθεση Ο Αναισθησιολόγος Α.Τ.  καταδικάστηκε την 28.12.2016 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε ποινή φυλακίσεως 4 ετών και 8 μηνών η οποία μετατράπηκε προς 10 ευρώ ημερησίως και σε απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για 2 έτη για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια εις βάρος των Ε.Δ., ηλικίας 31 ετών και Α.Μ. , οι οποίες γέννησαν την ίδια ημέρα, στις 6.12.2010 σε ιδιωτική κλινική της Πτολεμαΐδας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τις δύο αυτές γυναίκες η Ε.Δ. μέχρι και σήμερα εμφανίζει κινητικά προβλήματα, σπαστική παραπάρεση, ορθοκυστικές διαταραχές και μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό 85% εφ’ όρου ζωής, ενώ η Α.Μ. αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.Πληρεξούσιοι Δικηγόροι της παθούσας Ε.Δ. είναι ο Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας Δημήτριος Στεφανίδης και ο Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Νικόλαος Αθ. Διαλυνάς και της παθούσας Α.Μ. ο Δικηγόρος Αχιλλέας Καγιόγλου και η Δικηγόρος Ευθυμίας Ορφανίδου.

Ο καταδικασθείς αναισθησιολόγος υπέβαλε την ως άνω έγκυο παθούσα Ε.Δ. σε επισκληρίδιο αναισθησία και η παθούσα αμέσως μετά τον τοκετό άρχισε να εμφανίζει παθολογική συμπτωματολογία συμβατή με βαρύτατη νευρολογική βλάβη απότοκη της επισκληρίδιου αναισθησίας, ήτοι αφόρητους πόνους, αναισθησία κάτω άκρων και γενετικής περιοχής.

Λόγω της μη αντιμετώπισης αυτών από τον κατηγορούμενο η κατάσταση της υγείας της Ε.Δ. επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαγνώστηκε ότι η παθούσα έφερε εκτεταμένο αιμάτωμα στην επισκληρίδιο χώρα φυσαλίδες, αέρα και οίδημα του νωτιαίου μυελού και παραπέμφθηκε άμεσα στο χειρουργείο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή απόφαση, καθώς στον καταδικασθέντα αναισθησιολόγο ιατρό δεν επιβλήθηκε μόνο ποινή φυλάκισης αλλά και παρεπόμενη ποινή απαγόρευσης άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για 2 έτη.

Δημήτρης Π. Στεφανίδης
Δικηγόρος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!