ΔΕΗ: Σύσκεψη για τη λειτουργία των ορυχείων ΛΑΡΚΟ και Προσηλίου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Κρίσιμη συνάντηση για τη μελλοντική λειτουργία των ορυχείων λιγνίτη της ΛΑΡΚΟ και της ΜΕΤΕ ΑΕ στο Προσήλιο θα γίνει σήμερα αργά το απόγευμα στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.

Τα δύο λιγνιτωρυχεία, μέχρι πρόσφατα, τροφοδοτούσαν τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ που βρίσκονται στον άξονα Κοζάνης – Φλώρινας. Όμως οι χαμηλές τιμές του ΦΑ και των ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν περιορίσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη, με αποτέλεσμα πολλές μονάδες στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ να υπολειτουργούν.

Έτσι, η ΔΕΗ περιόρισε ή σταμάτησε σε κάποιες περιπτώσεις να παραλαμβάνει λιγνίτη από τα δύο ορυχεία, με αποτέλεσμα 350 εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής του δήμου Σερβίων Βελεβεντού να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Στην σύσκεψη, θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερβίων Βελεβεντού, εκπρόσωποι των ιδιωτικών λιγνιτωρυχείων, εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής, που έχουν συνδέσει την δραστηριότητα τους με την λειτουργία των ορυχείων.

Οι παριστάμενοι εκτιμάται ότι θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να συνεχίσει η επιχείρηση να παραλαμβάνει ποσότητες λιγνίτη, ώστε να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης - για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης – για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Με μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση οδηγεί σε αύξηση και το κόστος της έκδοσης νέου διπλώματος κατά 120 ευρώ για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Διαβάστε περισσότερα »
Νέο εξοικονομώ: Ανατροπές με επιδοτήσεις έως 75% - Όλες οι λεπτομέρειες για τις μοριοδοτήσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο εξοικονομώ: Ανατροπές με επιδοτήσεις έως 75% – Όλες οι λεπτομέρειες για τις μοριοδοτήσεις

Ανατροπές έρχονται στο «Νέο Εξοικονομώ» καθώς υιοθετείται μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία στις επιδοτήσεις για «μαστορέματα» στο σπίτι. Η λογική του «όποιος πρόλαβε… την κρατική ενίσχυση είδε» εγκαταλείπεται και υιοθετείται ένα νέο μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα »
Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)

Κοινοποιήθηκε η νέα εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ «Πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής  Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Με τις διατάξεις του αρ. 27 και της παρ. 7 του αρ.

Διαβάστε περισσότερα »
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα ξανά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους φοιτητές που δεν είχαν υποβάλει αίτηση στεγαστικού επιδόματος από 1η έως την 30η Ιουνίου καθώς πλέον και των σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα »
Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ

Τέλος Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος αποκάλυψε πότε

Διαβάστε περισσότερα »
Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων

«Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα ακόλουθα απλά βήματα». Ένα από τα μηνύματα που λαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida