Δ. Μιχαηλίδου: Eπί δύο μήνες η νοσηλεύτρια χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε δύο παιδιά – Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή στη Β. Ελλάδα

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Δ. Μιχαηλίδου: Eπί δύο μήνες η νοσηλεύτρια χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε δύο παιδιά – Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή στη Β. Ελλάδα

Δ. Μιχαηλίδου: Eπί δύο μήνες η νοσηλεύτρια χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε δύο παιδιά – Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή στη Β. Ελλάδα


Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει καταγγελία πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ» δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου επιβεβαιώνοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γι’ αυτήν την περίεργη υπόθεση.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» η υφυπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ίδρυμα για παιδιά «βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα», οπότε όπως είπε «τώρα το ζήτημα είναι διπλό».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η υπόθεση έχει πάει ήδη στην Εισαγγελία ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

«Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν» είναι το μεγάλο ερώτημα της κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

«Το ζήτημα είναι στον εισαγγελέα, με δική μας απόφαση, από την ίδια κιόλας μέρα. Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία πλέον δεν εργάζεται στη δομή» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Με λευκό ποινικό μητρώο η νοσηλεύτρια

Όπως τόνισε η υφυπουργός πλέον για να εργαστείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχεις το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθείς. «Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει βεβαίως στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας που βάλαμε και ισχύει από φέτος είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπαρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο».

Μιλώντας γι αυτή την περίεργη στα ελληνικά χρονικά υπόθεση διευκρίνισε ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες η χορήγηση των φυτικών σκευασμάτων που προκαλούσαν υπνηλία στα παιδιά, αφορά σε πρώτη φάση δύο παιδιά.

«Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης φαίνεται να είναι δύο παιδιά για περίπου ένα μήνα», επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου. Και όπως τόνισε, «φάνηκε ευτυχώς να λειτουργεί αυτή η διαδικασία που θεσπίσαμε η διαδικασία του υπεύθυνου παιδικής προστασίας. Φοβάμαι ότι η πληροφορία αυτή θα χανόταν, θα συνέχιζε και η χορήγηση αυτών των ηρεμιστικών ζελέ. Αλλά και εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!