Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > Αυτοί είναι οι 5 όροι των funds για “κούρεμα”δανείων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοί είναι οι 5 όροι των funds για “κούρεμα”δανείων

Eordaialive Team
01/03/2020
Δεν υπάρχουν Σχόλια
3λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
Αυτοί είναι οι 5 όροι των funds για "κούρεμα"δανείων
Κοινοποιήστε

Αυστηρά κριτήρια θέτουν οι εταιρείες διαχείρισης (servicers) για να κάνουν “κούρεμα”των δανείων τους που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν είτε για λογαριασμό των funds που τα έχουν αγοράσει είτε για για λογαριασμό των τραπεζών στις οποίες ανήκουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα”Καθημερινή” τα κριτήρια αυτά είναι τα εξής:

– Η εισοδηματική κατάσταση του οφειλέτη όπως αυτή προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.

– Η περιουσιακή κατάσταση με βάση τα επίσημα δηλωθέντα στοιχεία στην εφορία, για ακίνητα, καταθέσεις κλπ.

– Το υπόλοιπο της οφειλής σε συνδυασμό με την αξία του ακινήτου που έχει προσημειωθεί.Το δάνειο θα “κουρεύεται “μόνο κατά το τμήμα που υπερβαίνει το 100% -12% της αξίας ακινήτου και εφόσον τα εισοδήματα του οφειλέτη ή η περιουσία του δεν επαρκεί για να πληρώνει τη μηναία δόση.

-Η οικογενειακή εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση, δηλαδή το κατά πόσον ο /η σύζυγος του οφειλέτη ή ακόμα και τα παιδιά έχουν περιουσιακά στοιχεία καθώς πολλοί οφειλέτες έχουν μεταβιβάσει την ακίνητη περιουσία τους σε συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να αποφύγουν τη ρευστοποίηση της.

-Η εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του εγγυητή ,ο οποίος επίσης θα πρέπει αποδεδειγμένα να μην μπορεί να καλύψει την οφειλή του πρωτοφειλέτη.

Τα κριτήρια αυτά ακολουθούνται αυστηρά όχι μόνο για τα ενυπόθηκα δάνεια (στεγαστικά ή επαγγελματικά με προσημείωση ακίνητο) που ανήκουν ακόμη σε τράπεζες. Αφορούν επίσης και τα ενυπόθηκα δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί σε funds, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί ότι η αγορά αυτών των δανείων σε χαμηλές τιμές θα επιτρέψει γενναίες διαγραφές κοντά δηλαδή στις χαμηλές τιμές στις οποίες αγοράστηκαν αυτά τα δάνεια.

Ειδικά στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων που έχουν προσημειωμένα ακίνητα, το “κούρεμα” της οφειλής γίνεται μίνι εφόσον η αξία του ακινήτου υπολείπεται του ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου.’Ετσι εάν ένα δάνειο έχει υπόλοιπο οφειλής 130.000 ευρώ και η εμπορική αξία του ακινήτου είναι 100.000 ευρώ μπορεί να συμφωνηθεί η διαγραφή από 10.000 έως 30.000 ευρώ ανάλογα με την πολιτική για το ύψος του “κουρέματος” –που έχει η τράπεζα ή το fund για λογαριασμό του οποίου διαπραγματεύεται η εταιρεία διαχείρισης.

Σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή εάν η οφειλή είναι 100.000 ευρώ και η εμπορική αξία του ακινήτου 130.000 ευρώ, το δάνειο δεν “κουρεύεται “και ο δανειολήπτης θα πρέπει να προχωρήσει το ακίνητο ή να το πουλήσει ο ίδιος, προκειμένου να αποπληρώσει την οφειλή του και να αποφύγει τον πλειστηριασμό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Ορκωμοσία 90ης Εκπαιδευτικής Σειράς Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα : Δέσμευση για Ανανέωση και Υποστήριξη στο Πυροσβεστικό Σώμα
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ορκωμοσία 90ης Εκπαιδευτικής Σειράς Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα : Δέσμευση για Ανανέωση και Υποστήριξη στο Πυροσβεστικό Σώμα

1λ ανάγνωσης
ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους
ΕΛΛΑΔΑΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους

3λ ανάγνωσης
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Ανακοίνωση στήριξης στο συλλαλητήριο για το Μποδοσάκειο
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Ανακοίνωση στήριξης στο συλλαλητήριο για το Μποδοσάκειο

1λ ανάγνωσης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Νέες προοπτικές στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο “Fan Noli” Κορυτσάς
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Νέες προοπτικές στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο “Fan Noli” Κορυτσάς

2λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?