Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Η υγεία του συστήματος υγείας σήμερα. (γράφει ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης)

6λ ανάγνωσης
Η υγεία του συστήματος υγείας σήμερα. (γράφει ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης)

Η υγεία του συστήματος υγείας σήμερα. (γράφει ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης)


ο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας παρουσιάζει αρκετά προβλήματα λειτουργίας, τα οποία σε σημαντικό βαθμό δημιουργούνται από την διαχείριση των λιγοστών πόρων που διατίθενται στην υγεία τα τελευταία χρόνια αλλά και από την αναποτελεσματικότητα κατά την χρήση των πόρων αυτών η οποία δημιουργεί και την έλλειψη προσωπικού. Συμπεράσματα από μια μελέτη που έγινε φαίνεται ότι η οικονομική κρίση έχει δυσκολέψει την πλειονότητα των πολιτών στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Επιπρόσθετα, σημαντικά εμπόδια αναφέρθηκαν στην πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας αφού με τα σημερινά δεδομένα η δημόσια υγεία πάει να καταργηθεί και τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν ελλείψεις σε κλίνες σε υλικό σε προσωπικό σαν κάποιος ή κάτι να θέλει να τα προωθήσει όλα στον ιδιωτικό τομέα οπού εκεί πλέον  ο πολίτης θα πληρώσει ακόμη μια ακόμη φορά από την τσέπη του πανάκριβα την υγεία του η οποία καταστρέφεται με τις πολιτικές των πολυεθνικών συμφερόντων. Η έλλειψη γιατρών πολλές φορές εξαναγκάζει το προσωπικό σε πολύωρες υποχρεώσεις όπου οι αντοχές περιορίζονται κατά πολύ και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο λάθους από την κούραση έτσι και στο Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» στην Παιδιατρική Κλινική σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας (Χρόνος) όπου αναφέρει ότι:(Με τα στοιχεία της ΕΙΝΔΥΜ, στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο μόνιμος Επιμελητής Β’ από τις πέντε οργανικές θέσεις που υπάρχουν και τα τελευταία δύο  χρόνια έχουν φύγει τέσσερις  παιδίατροι από το Νοσοκομείο και δεν προκηρύχθηκε καμία θέση έκτοτε.Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν πως η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής δεν εξασφαλίζεται για το μήνα Οκτώβριο κατά έξι μέρες ενώ το Νοέμβριο θα γίνουν περισσότερες μετά τη συνταξιοδότηση μίας μετακινούμενης Διευθύντριας από Κέντρο Υγείας.Όλα αυτά τη στιγμή που οι εναπομείναντες ιατροί  ένας Επιμελητής Β’ και μία Επικουρικός κάνουν 10-11 εφημερίες, δηλαδή πολύ περισσότερες από όσες υποχρεούνται). Υπάρχει περίπτωση να μείνει το νοσοκομείο χωρίς παιδιάτρους και τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν είναι πλέον για το καλό του πολίτη. Προκειμένου να διαφυλαχθεί το κοινωνικό αγαθό της υγείας είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες σε δημόσια επίπεδα και να δημιουργηθούν κοινωνικά δίκτυα ασφάλειας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες γιαυτο και εμείς στην <<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>> έχουμε καταθέσει ένα πλήρες δεσμευτικό πρόγραμμα στον Άρειο Πάγο με την ιδρυτική μας διακήρυξη και με Αρ.Πρωτ.6199/04-09-2015 με όλα τα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουνε στο κομμάτι της υγείας  αλλά και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Στο πρόγραμμα του φορέα μας όπως έχει κατατεθεί συμπεριλαμβάνεται και ο αποδεδειγμένος πλούτος με τον οποίο θα κινηθεί και θα υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα…

13.0  ΥΓΕΙΑ

Η  υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και  πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.

Η  Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

13.1.     Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται

την  προσωπικότητα  του  κάθε  Έλληνα  Πολίτη  για  τις  πιο  ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

13.2.     Τα  νοσοκομεία  αυτά  θα  καλύπτονται  πλήρως  από  το  πιο

εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

13.3.     Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να

προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

13.4.     Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα

φέρει  την  ευθύνη  έναντι  της  Πολιτείας  με  απεριόριστη  δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

13.5.     Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το

ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με

τις λιγότερες αντενδείξεις.

13.6.     Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι

εναλλακτικές  θεραπείες  σε  αντίστοιχα  ιδανικές  εγκαταστάσεις  για ιαματική  θεραπεία,  για  υδροθεραπεία,  φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.

13.7.     Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε

ένα  περιβάλλον  το  οποίο  να  προάγει  την  υγεία  με  διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

13.8.     Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,

13.9.     Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για

ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

13.10.   Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για

το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.

Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
1
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
1 Σχόλιο
  • Δεν συμφωνώ με την επίκληση στην υποστελέχωση, εν είδει θεωρητικής πανάκειας. Βλέπουμε κεντρικά και ως εκ τούτου μεγάλα νοσοκομεία, όπως το “Γεώργιος Παπαγεωργίου” (Θεσσαλονίκη), που απορροφούν πολλά κονδύλια, έχουν πολλά δικά τους έσοδα (από κληροδοτήματα, κλπ.), ενώ στον δημόσιο διάλογο δεν είναι γνωστά για τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά για άλλους, πολύ χειρότερους λόγους. Και παρ’ όλα αυτά και υπολειτουργούν, έστω κατά περίπτωση, και ούτε λειτουργούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Κατανοητές οι ελλείψεις, αλλά και στην εποχή των παχέων αγελάδων, τα ίδια χάλια είχε το ΕΣΥ. Το θέμα δεν είναι ποσοτικό, αλλά απότοκο της σχέσης ποσότητας-ποιότητας. Προσλήψεις με γνώμονα το ήθος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα, κατά την γνώμη μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *