Η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων δεν έχει ωράριο (γράφει η Μαρία Στεφανίδου)

Δευτέρα 14 Αυγούστου, επιστρέφοντας σπίτι από την εργασία μου (γράφει η Μαρία Στεφανίδου)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Δευτέρα 14 Αυγούστου, επιστρέφοντας σπίτι από την εργασία μου . Το ρολόι δείχνει 15:00 και βρίσκομαι εδώ, στο “Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης. Η ημέρα μπορεί να δόθηκε ημιαργία ως δώρο από την Διοίκηση, δηλαδή το ωράριο έχει τελειώσει στις 13.30, αλλά για μας (τους γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, κλπ) είναι μια ακόμα ημέρα αφιερωμένη στην προσφορά, την φροντίδα και την αφοσίωση προς τους ασθενείς μας.

 

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων δεν έχει ωράριο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το νοσοκομείο χωρίς προσωπικό, ούτε να φύγουμε πριν έχουμε σιγουρευτεί ότι οι ασθενείς μας είναι ασφαλείς και το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά. 

 

Η δουλειά μου ως γιατρός σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο τα τελευταία τέσσερα σχεδόν χρόνια – με ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα άδειας μητρότητας για το οποίο είμαι εξαιρετικά ευγνώμων – μου έχει μάθει πώς να αντιμετωπίζω προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Μαθαίνω καθημερινά να διαχειρίζομαι δύσκολες καταστάσεις και να παίρνω σημαντικές αποφάσεις με υπευθυνότητα, προστατεύοντας τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων μου. Στο μυαλό μου υπάρχει συνεχώς η ανάγκη να απαλύνω τον σωματικό και ψυχικό πόνο των ασθενών. Έχω μάθει επίσης πώς να συνεργάζομαι αποτελεσματικά σε ομάδες που περιλαμβάνουν εργαζόμενους που έχουν διαφορετικές ηλικίες, εργασιακή εμπειρία αλλά και ευθύνες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας.

 

Προχωρώντας στην προεκλογική μου εκστρατεία, συνειδητοποιώ πόσο πολύτιμη είναι αυτή η εμπειρία που έχω αποκτήσει ήδη, σε νεαρή ηλικία. Με το ιατρικό μου υπόβαθρο και την αφοσίωσή μου στην περιοχή μας, νιώθω έτοιμη, γεμάτη ενέργεια και όραμα ώστε να αναλάβω μια θέση διοικητικής ευθύνης στην Περιφέρεια μας. Βασική μου προτεραιότητα είναι η βελτίωση της υγείας, με την πλήρη έννοια της, οπως την ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ως δηλαδή την πλήρη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία και όχι απλά την απουσία νόσου ή αναπηρίας. 

 

Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να κάνω ορισμένες από τις ιδέες μου πράξη, υλοποιώντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και την προώθηση των πολιτικών υγείας στη Δυτική Μακεδονία, με δράσεις πρόληψης για διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά και για ψυχικά νοσήματα, όπως το άγχος και η κατάθλιψη που μαστίζουν τη νέα γενιά. Έχουμε να πάρουμε θετικά παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου στέλνονται γράμματα στα σπίτια των πολιτών με προγραμματισμένα ραντεβού για μαστογραφία ή κολονοσκόπηση στα πλαίσια προσυμπτωματικών ελέγχων. Γιατί να μην αποτελέσει και η Δυτική Μακεδονία ένα πρότυπο για την προώθηση της ευεξίας των πολιτών; Το μέγεθος και η πληθυσμιακή κατανομή της Περιφέρειας το επιτρέπουν, εάν όχι το επιβάλλουν.

 

Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να είναι πολύ ευέλικτη σε τέτοιες πρωτοβουλίες λόγω του μεγέθους της, αλλά και της προσωπικής επαφής που μπορούν να έχουν οι εκπρόσωποι των φορέων λήψης αποφάσεων με τον κάθε πολίτη.

 

Έφτασα σπίτι και αύριο είναι ημέρα γιορτής και ανάπαυσης. Καλή Παναγιά, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και καλή δύναμη σε όσους εργάζονται αυτήν την ξεχωριστή μέρα!

 

Μαρία Στεφανίδου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης

“Γιώργος Αμανατίδης – Συμμαχία για την Ανάπτυξη” 

 

Βιογραφικό | Social Media | Στοιχεία Επικοινωνίας

https://linktr.ee/mariastefanidou

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
3
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...