Δικαιοσύνη παντού (γράφει η Έφη Μιχελάκη)

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Δικαιοσύνη παντού (γράφει η Έφη Μιχελάκη)

Δικαιοσύνη παντού (γράφει η Έφη Μιχελάκη)


Ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό συζητάμε για την Δημοκρατία και πόσο βάλλεται στις μέρες μας. Μετά από τρία χρόνια μιας σκληρής συγκυρίας λόγω της πανδημίας που σε συνδυασμό με τους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης επέφερε τραγικά αποτελέσματα, η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα έρχεται να επηρεάσει η ακρίβεια η οποία πνίγει χιλιάδες νοικοκυριά βλέποντας μισθούς και συντάξεις να μην επαρκούν ακόμα και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Την ίδια στιγμή βασικές αξίες όπως η ελευθερία και η ισότητα καταδυναστεύονται μέρα με την μέρα, ενώ βάλλονται ακόμα και οι θεσμοί κάνοντας πιο ευάλωτο το ίδιο το πολίτευμα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο στόχος δεν είναι άλλος από το να σταματήσει η κοινωνική εξαθλίωση που επέφεραν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Μετά από τόσες δυσκολίες είναι επιτακτικό η Ελλάδα να αποκτήσει ουσιαστικό πρόγραμμα που θα βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής και θα προστατεύει τον πλούτο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι εδώ, με μια δέσμη μέτρων για να υλοποιήσει τα παραπάνω και να βγάλει τη χώρα στο φως. Αρχικά η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αποτελέσει βασική ανάσα για το σύνολο της κοινωνίας. Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα την επανακατατάξει σε υπηρεσία κοινής ωφέλειας και το ρεύμα σε βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι ως τρόπο για την αύξηση των κερδών των μετόχων. Ταυτόχρονα η αποσύνδεση της τιμής της ενέργειας από αυτήν του φυσικού αερίου και το πλαφόν στην χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα συμβάλλει ώστε ο καταναλωτής να δει τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η χώρα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό της Εθνικής στρατηγικής εξασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια, μεταθέτοντας την απολιγνιτοποίηση, ενεργοποιώντας την επανέναρξη των λιγνιτικών μονάδων με αποτέλεσμα τη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο. Ακόμη δεν μπορεί να παραληφθεί η μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης.

Τα παραπάνω αποτελούν απλά και μόνο τις πρώτες και βασικές κινήσεις για να αλλάξει άμεσα και φυσικά προς το καλύτερο η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, είναι έτοιμος να εφαρμόσει το σύνθημα του για ένα δίκαιο κράτος, μια δίκαιη κοινωνία, μια δίκαιη οικονομία. Ουσιαστικά χωρίς αυτά η Δημοκρατία βρίσκεται ευάλωτη και η κοινωνία πληρώνει το κόστος.

Μιχελάκη Έφη

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Υπεύθυνη τμήματος παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!