Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Αρνούμαστε να γίνουμε χωματερή της Χώρας! Επιστολή προς τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙΑΔΥΜΑ -Δείτε την σχετική ανακοίνωση

9λ ανάγνωσης
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΛΑΦΤΣΗ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΑΥΞΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Ανακοινώνεται στους κατοίκους περιοχών Πτολεμαΐδας και Κοζάνης πως 3-1-2020 με πρωτοκολλημένη Αίτηση στην οποία επισυνάπτονταν και οι 250- πρώτες υπογραφές πολιτών-κατοίκων της περιοχής (συνεχίζουμε να
μαζεύουμε υπογραφές), ζητήθηκε απ’το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας να ακυρώσει την έλευση σκουπιδιών απ’την Κέρκυρα και από κάθε άλλη περιοχή στον τόπο μας, ενημερώσαμε πως είμαστε ανοιχτοί και στο να πούμε με σχετική παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους λόγους που θεωρούμαι όλο αυτό που γίνεται με τα σκουπίδια όχι απλά καταστροφικό αλλά εγκληματικό, “καραμπινάτο” θέμα Υγείας!!!!
   Επιπλέον στις 10-1-2020 στον Δήμο Κοζάνης πρωτοκολλήθηκε αντίστοιχη Αίτηση με επισυναπτόμενες 360+ υπογραφές πολιτών-κατοίκων
της περιοχής και ζητήθηκε και πάλι η ακύρωση απ’το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, η έλευση σκουπιδιών στον τόπο μας από άλλες περιοχές. Αρνούμαστε να γίνουμε χωματερή της Χώρας, ο κάθε τόπος τα δικά του σκουπίδια να τακτοποιεί και με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει, απαιτούμε να αλλάξει το εγκληματικό “του να τρώμε όλο και περισσότερα σκουπίδια” και να πληρώνουμε κι από πάνω αντί να πληρωνόμαστε!!! 
   Επίσης παρατίθεται κάτωθι Επιστολή που στάλθηκε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ (ταχυδρομήθηκε 10-1-2020) και έχετε υπόψη πως σε σύντομο χρόνο θα γίνουν παρουσιάσεις για τα Σκουπίδια στις πόλεις Κοζάνης, Πτολεμαΐδας όπου όλοι είστε
προσκεκλημένοι να ακούσετε (σύντομα θα ανακοινωθούν ημέρες, ώρες και σημεία εκδηλώσεων).   

Επιστολή προς Πρόεδρο
Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙΑΔΥΜΑ
(Διαχείριση Απορριμμάτων
Δυτικής Μακεδονίας)
   Χρόνια πολλά, καλή Χρονιά. Ακολουθώντας τα λόγια σας κύριε Δήμαρχε, που την Παρασκευή 3-1-2019, στο Δημαρχείο και όταν προσήλθα για να σας παραδώσω πρωτοκολλημένη Αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου σοβαρά, υπεύθυνα, συνετά και μ’ευαισθησία να δει το θέμα με τα σκουπίδια, το πολύ κρίσιμο και σοβαρό και να φροντίσει να ακυρώσει την έλευση σκουπιδιών της Κέρκυρας και όποιας άλλης περιοχής στον τόπο μας (προτάθηκε να ακούσετε και τους λόγους που λέμε ΟΧΙ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με σύντομη παρουσίαση), είπατε στην εταιρεία της διάδυμα να απευθυνθούμε ως καλύτερα.
   Σας στέλνω λοιπόν την Επιστολή αυτή, αφού εσείς προΐστασθε εκεί, για να ξεκαθαρισθούν και πλήρως ανοιχτά να ειπωθούν τα πράγματα. Καταρχήν γίνεται σαφές και ξεκάθαρο πως δεν επιτιθέμεθα σε σας, γιατί τίποτα δεν έχουμε με’σας, ούτε επιθυμούμε την θητεία σας στον Δήμο να βλάψουμε. Ότι υποστηρίζουμε, το υποστηρίζαμε και θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, γιατί δεν είναι απλά ότι πιστεύουμε αλλά είναι η αλήθεια, το σωστό και το δίκαιο! Έτσι:
– Ο κάθε τόπος πρέπει τα δικά του σκουπίδια να φροντίζει και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, που υπάρχει!
– Για να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο και τα σκουπίδια του ο κάθε τόπος, θα πρέπει να εκπαιδευθεί και κατάλληλα, άρα το θέμα Παιδεία επειγόντως-επιτακτικά μπροστά προβάλλει και θέλει καλά η κάθε αρχή και εξουσία για τους πολίτες της να το δει και τακτοποιήσει!
– Από τους τρόπους διαχείρισης σκουπιδιών θα μάθει να εκτελεί τους καλύτερους που είναι: 1) μη παραγωγή ως ελάχιστη παραγωγή σκουπιδιών, 2) επαναχρησιμοποίηση, 3) ανακύκλωση, 4) λιπασματοποίηση-κομποστοποίηση. Προσοχή τους τρόπους 2), 3), 4) θα μάθει να τους κάνει καλά, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε ποιότητα κι αυτό το σχετικό με την ποιότητα επιτυγχάνεται μόνο αν ο κάθε ένας πολίτης ξεχωρίζει στο σπίτι του τα σκουπίδια του και με τις προδιαγραφές που πρέπει. Δεν υπάρχει ποιότητα όταν σύμμεικτα σκουπίδια προωθούνται προς διαλογή! Αυτό είναι τρελό, ανήκουστο και κανένας δεν είναι χαζός να αγοράζει ανακυκλώσιμα μέσα από “χαβούζες”! Αυτό σημαίνει πως ότι δεν πουληθεί κι απομείνει, τελικά θα θαφτεί κι ακόμη είναι λίπασμα καλό ότι ποιοτικά ξεδιαλέχθηκε κι όχι το προερχόμενο από σύμμεικτα σκουπίδια με χίλιους δύο μέσα ρυπαντές κι όποιος κάτι τέτοιο το προτείνει σε καλλιέργειες ως κομπόστ, θέλει “στήσιμο στο τοίχο”! Δεν μπορείς με ακαθαρσίες και βρωμιές να λιπαίνεις χωράφια σου και να σπείρεις την τροφή σου εκεί!
– Από τους τρόπους διαχείρισης σκουπιδιών 5) η καύση είναι μέθοδος κοστοβόρος, ρυπογόνος πολύ πιο επικίνδυνη μάλιστα απ’την χρήση του Λιγνίτη (λαμβάνεται απ’την γη με γνωστή χημική σύνθεση) για τον οποίο κανείς δεν αρνείται πως υπάρχει αντιρρυπαντική τεχνολογία ικανή να εφαρμοστεί, αρκεί να εφαρμόζεται. Για τα δυσθεώρητα ύψη όμως που σήμερα έχει φτάσει το ρυπαντικό φορτίο των σκουπιδιών, με πολλά ανάμεικτη μέσα σ’αυτά χημεία, οι κίνδυνοι αέριας, εδάφιας και υπεδάφιας ρύπανσης είναι τεράστιοι από όποια τυχόν επιχειρούμενη καύση και αμφισβητείται η ύπαρξη ικανών αντιρρυπαντικών μηχανισμών!
– Από τους τρόπους διαχείρισης σκουπιδιών 6) η λεγόμενη υγειονομική ταφή ποτέ δεν εξασφαλίζει πως 100% δεν θα αστοχήσει και δεν θα βλάψει έδαφος και υδροφόρο ορίζοντα. Μάλιστα πολλές φορές συνέβησαν ατυχή συμβάντα και ας σκεφτούμε τί μπορεί να γίνεται όπου διαφθορά, παρανομία, διαπλοκές στήνουν πανηγύρια και γλέντια τρικούβερτα, απλά πλημμελώς θα λαμβάνονται τα μέτρα για καλή υγειονομική ταφή!
– Στους τρόπους διαχείρισης σκουπιδιών δεν περιέχονται ή μάλλον θα περιληφθούν για να αποτρέψουν την εφαρμογή τους, μια και αποτελούν ότι χειρότερο οι: 1) ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών που την κάνουν τα δίποδα ζώα-κτήνη, 2) συλλογή σκουπιδιών από υπογειοποιημένους κάδους, κάτι το εντελώς παράλογο, βλαπτικό, επιζήμιο, που γίνεται μόνο και μόνο για να φαγωθούν-σπαταληθούν χρήματα, μιλάμε για καλοστημένη μηχανή εξαπάτησης μιας αδίστακτης μαφίας! 3) Διαχωρισμό σύμμεικτων σκουπιδιών σε φαραωνικές κοστοβόρες δομές, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπων από δίποδα τελείται, οι τόποι υπερχρεώνονται εξαιτίας τους, εξαναγκάζονται “να τρώνε όλο και περισσότερα σκουπίδια” και τίποτα ποιοτικό δεν βγαίνει, δεν γίνεται! Η περιοχή μας σύρθηκε και έχει μία τέτοια φαραωνική κατασκευή που εξαιτίας της πρέπει να δέχεται όλο και περισσότερα σκουπίδια και να παραγεμίζει τα εδάφη της με ρυπαντές που άλλοι τόποι δίνουν αγώνες και μάχες για να τους διώξουνε και μάλιστα αντί να πληρώνεται, πληρώνει και απειλείται πως και περισσότερα θα πληρώνει! Αυτό είναι δίχως άλλο κατάντια και όποιος έχει ντροπή ντρέπεται, αν έχει και λίγη τσίπα προσπαθεί να το αλλάξει κι όχι να το χαλάσει περισσότερο!
   Κοιτάξτε, όλοι πολύ καλά καταλαβαίνουνε και όπως λέει ο μεγάλος Παλαμάς θα κρίνουν! Προσέξτε λοιπόν και διορθώστε τα κακώς κείμενα, παύσατε τα ανίερα, ακυρώστε τα εγκληματικά, κανένας τόνος σκουπιδιών στον τόπο μας από Κέρκυρα και από όποια άλλη περιοχή, ο κάθε τόπος τα σκουπίδια του και με τον καλύτερο τρόπο να φροντίζει. Με τον καλύτερο τρόπο και’μεις, πλούσιοι με καλή “Παιδεία” να φροντίζουμε να παράγουμε ελάχιστα ως καθόλου σκουπίδια, να επαναχρησιμοποιούμε, ανακυκλώνουμε με καθαρούς τρόπους, στους κήπους και λουλούδια οργανικά υπολείμματα να ρίχνουμε και να μην χρεωνόμαστε για να εφαρμοστούν εγκληματικές τακτικές υπογειοποιημένων κάδων σκουπιδιών, καύσης και ταφής άνευ λήψης υψηλών προστατευτικών μέτρων. Τους καλύτερους τρόπους διαχείρισης σκουπιδιών να εφαρμόζουμε και ούτε να υπερχρεώνουμε, ούτε να καταστρέφουμε την γη του τόπου μας και να μην ξεχνάμε: αργά ή γρήγορα για όλα θα πληρώσουμε, για όλα θα κριθούμε!!!
                                                                                          Πτολεμαΐδα, 8-1-2020
                                                                                           Μητρούδη Χαρίκλεια
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *