Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Ανθρωπιστική υποκρισία                                                              

6λ ανάγνωσης
Βασίλη

 

Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος- έτσι θέλω να πιστεύω- σίγουρα υπάρχουν κι’ άλλοι προβληματισμένοι, που δεν καταλαβαίνουν την ύπαρξη Οργανισμών, Επιτροπών, Συμφώνων, που τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια της Ειρήνης στον «κάτω κόσμο».

Προσέξτε δεν λέω στον «άλλο κόσμο». Αυτός είναι ο επόμενος… Η τραγική του κατάληξη.

Εννοώ εκείνο τον κόσμο που βρίσκεται στα έγκατα της πιο νοσηρής διαστροφής του ανθρωπίνου νου, που πληρώνει τις αμαρτίες απ’ τα παζάρια του «πάνω κόσμου».

Και για να γίνω σαφέστερος. Τι προσφέρουν όλοι αυτοί οι επιμελητές της Ειρήνης στην ανθρωπότητα, εκτός από άλλοθι στα εγκλήματα του «πάνω κόσμου».

Βέβαια περισσεύουν και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που έλεγε κι’ ο Γκάτσος από τους ισχυρούς της Γης, την ώρα που ΕΚΤΕΛΟΥΝ την «ανθρωπιστική» τους ΔΡΑΣΗ…

Κάπως έτσι, «Ανθρωπιστικό δράμα» δεν κατονόμασε η κ. Μέρκελ την εισβολή των Τούρκων στη Συρία; Και παρότι βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου πρότειναν επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, εκείνη αρκέσθηκε μόνο στην πονόψυχη ρητορική της που διευκόλυνε τις πωλήσεις όπλων της Γερμανικής Βιομηχανίας.

Προφανώς δεν ήθελε να στερέψει «Η Πηγή Ειρήνης» του Ερντογάν, για την εισβολή του στη Συρία κι’ άντε μετά να εξηγήσεις τη χασούρα «Στον Μπράουν-στον Φίσερ-στον Κραφτ».

Όπως μεταδίδουν Γερμανικά μέσα, το 2019 έκαναν ρεκόρ οι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία αν και η κ. Μέρκελ είχε δεσμευτεί να τις σταματήσει προκειμένου να μπει ένα φρένο στην αιματοχυσία της Συρίας.

Μάλλον της διεμήνυσαν ότι η πολεμική της βιομηχανία όπως και όλες οι πολεμικές βιομηχανίες άλλωστε, γρασάρονται με αθώο αίμα. Λειτουργούν με ανθρώπινες σάρκες και επιβιώνουν σπέρνοντας καταστροφή.

Μετά από ερώτηση του Γερμανικού κόμματος Die Linke να δημοσιοποιηθούν οι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, μάθαμε ότι το 2019 έφτασαν στο ρεκόρ των 250,4 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ το 2018 ήταν κατά κάτι λιγότερες ΜΟΛΙΣ 242,8 εκατομμύρια Ευρώ.

Και για να μην αναφέρομαι μόνο στη Γερμανία και άλλες χώρες της υψηλής κοινωνίας της Ευρώπης, όπως τα παρθεναγωγεία της, Νορβηγία-Φιλανδία και άλλες, βρέχουν τη «μπουκιά» τους στο δισκοπότηρο των κολασμένων.

Αναφέρομαι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω «οικονομικής συγγένειας»(Άμα έχεις τέτοια σόγια τι τους θέλεις τους εχθρούς) που πέρασε ψήφισμα άκουσον-άκουσον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, αλλά καμία κουβέντα για εμπάργκο.  Δεν θέλω να αναφερθώ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ή στα Αμυντικά Σύμφωνα, για το ρόλο τους στο σκοπό που συστάθηκαν. Είναι γνωστές σε όλους οι σκοπιμότητες που υπηρετούν, όταν η ανεπάρκειά τους να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους, κρατά 50 χρόνια τώρα, διχοτομημένη την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Αττίλα να κάνει νέο ρεσάλτο στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επομένως με καθοδηγούμενες εντολές από τους ισχυρούς της Γης, μην περιμένεις τίποτα περισσότερο από καταδίκες, ανεκτέλεστες αποφάσεις και ωραία λόγια που συνοδεύουν τον επικήδειο των θυμάτων τους.

Επανέρχομαι πάλι στα του οίκου μας, της γνωστής οικογενείας των Βρυξελλών, που βλέπει να χορεύουν οι σφαίρες στη γειτονιά του, να δέχεται τις συνέπειες-πρόσφυγες, απειλές- των καταστροφικών πολέμων που την τριγυρίζουν και την Τουρκική αυθαιρεσία και επιμένει έμμεσα να χρηματοδοτεί αυτό το κατά συρροή έγκλημα.

Ενώ δηλαδή βλέπουμε τον «μπεχλιβάνη» της περιοχής μας να τον αλείφουν οι «ομόθρησκοι» μας  με S- 400 και οι εταίροι μας με Λέοπαρντ, με υποβρύχια, και άλλα όπλα, δεχόμαστε τις Κοινοτικές Οδηγίες ως κώδικα τιμής ή ιερό ευαγγέλιο.

Αφού η κ. Μέρκελ εκπλήρωσε την επιθυμία των Γερμανών Βιομηχάνων για περίπου 800 χιλιάδες φτηνά μεταναστευτικά εργατικά χέρια και αφού έδειξε έτσι και το «ευαίσθητο» πρόσωπο της Γερμανίας, μετά είπε STOP δεν χωράμε άλλους. Και αφού δεν θέλετε και οι υπόλοιποι εταίροι(εμάς μας ρώτησαν;) να δεχτείτε δυστυχισμένους στις κοινωνίες σας ένας μόνο τρόπος υπάρχει, να χρηματοδοτούμε τον Ερντογάν να τους κρατάει στη χώρα του.

Έτσι αφού τον αλείψανε με όπλα τον Ερντογάν του δώσανε και μια βόμβα να την κουνάει απειλητικά όπως εκείνος θέλει.

Τι θέλει ο Ερντογάν για τη φύλαξη ή τη διακίνηση;  ΧΡΗΜΑΤΑ…  Δώστε ΕΤΑΙΡΟΙ μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξαγοράστε τις ροές των δυστυχισμένων. Θυμάμαι ακόμα και στην συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του είχε ζητήσει να πιέσει την ΕΕ για μεγαλύτερη εκταμίευση.

Τι γίνονται τα χρήματα που παίρνει η Τουρκία; Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν εξυπηρετούν τις πολεμικές επιδιώξεις του Ερντογάν; Με τι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι ενός ταραξία στη περιοχή; Μα με τι άλλο, παρά με όπλα.

Ένα παιχνίδι συναλλαγής του «Ανθρωπιστικού δράματος» της κ. Μέρκελ, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπλα της Γερμανικής Βιομηχανίας;

Πως αλλιώς θα μπορούσαν να κάνουν ρεκόρ πωλήσεων όπλων στη Τουρκία οι Γερμανοί;

Τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε ο Γκάρι Λίνεκερ όταν έλεγε: Ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι, 22 παίκτες κλωτσούν μια μπάλα επί 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.

Απλά να προσθέσω όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σε όλα τα παιχνίδια είτε αυτά λέγονται εξουσίας, είτε εξόντωσης, πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί.

Όσο για τα θύματα αυτών των παιχνιδιών που μετρούνται σε εκατομμύρια, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, με ξεριζωμένους, με χιλιάδες ορφανά, με χαροκαμένες μάνες, με διαλυμένες Πατρίδες, με ένα ανθρώπινο τσουνάμι που δεν χωράει πλέον ούτε στον «κάτω κόσμο», μια φράση βγαίνει σαν ψίθυρος και σαν ΚΡΑΥΓΗ.

Με τι ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; Με τι συνείδηση; Όμως και γι’ αυτό, οι Γερμανοί έχουν τον τρόπο.

Ο Καγκελάριος Μπίσμαρκ είχε πει: Αν θέλεις η συνείδησή σου να μείνει καθαρή, δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείς.

Μαγκλάρας Βασίλης

[email protected]

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *