Αναβάθμιση της Ελλάδας από την DBRS

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η DBRS αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ (Low) από Β (High) και άλλαξε την τάση από θετική σε σταθερή.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως από την τελευταία του αξιολόγηση, η Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση της Ενισχυμένης Παρακολούθησης. Η απελευθέρωση της πρώτης δόσης των μέτρων για το χρέος έχουν εγκριθεί, όπως επίσης και η εκταμίευση ποσού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα. Η αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να ενισχυθεί φέτος στο 2,3% από περίπου 1,9% το 2018. Η DBRS αναμένει ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το 2018 θα ξεπεραστεί.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές. Σύμφωνα με τον οίκο, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει αυτές τις εξελίξεις.

Η απόφαση για αλλαγή της τάσης από θετική σε σταθερή, όπως αναφέρει η DBRS, αντικατοπτρίζει την πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική πορεία της, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών. Η DBRS αναμένει διατήρηση των θετικών αξιολογήσεων από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στο πλαίσιο της διαδικασίας της ενισχυμένης επιτήρησης, η οποία θα ενεργοποιήσει νέα μέτρα για το χρέος και θα συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές.

Η DBRS σημειώνει ότι η Ελλάδα αναμένεται να εξοφλήσει εκ των προτέρων τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ ύψους 3.6 – 3.7 δισ. ευρώ από τα 9.5 δισ. ευρώ συνολικά. Ταυτόχρονα, σημειώνει, ο λόγος του χρέους παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και η επίτευξη του κατάλληλου δημοσιονομικού συνδυασμού, παράλληλα με την επίτευξη πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για την ΕΕ μεσοπρόθεσμα.

Επιπλέον, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα βρίσκονται σήμερα σε πολύ υψηλό επίπεδο, περιορίζοντας την ικανότητα των τραπεζών να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida