Ανασχηματισμός 2021: Ποιοι υπουργοί ετοιμάζονται ετοιμάζονται προς αποχώρηση

Ανασχηματισμός 2021: Ποιοι υπουργοί ετοιμάζονται ετοιμάζονται προς αποχώρηση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Είναι φανερό, πια, ότι ήρθε η ώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανασχηματισμό και ορισμένοι υπουργοί είναι έτοιμοι να μας… εγκαταλείψουν τη νέα χρονιά. Κάποιοι το ξέρουν ήδη ή το βλέπουν να έρχεται ενώ ορισμένοι άλλοι μάλλον είναι… στον κόσμο τους.

Εάν κάτι προκύπτει από τις πληροφορίες που διακινούν από το Μαξίμου, είναι ότι το νέο υπουργικό σχήμα θα έχει… περισσότερη ΝΔ, δηλαδή στελέχη και βουλευτές της ΝΔ και όχι πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους.

Πάμε να δούμε, όμως, ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να βρεθούν εκτός κυβέρνησης το 2020 ή θα μετακινηθούν σε άλλη θέση.

Βρούτσης

Ο Γιάννης Βρούτσης, πλέον, κινδυνεύει με αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. Δεν είναι μόνο τα γνωστά, δηλαδή τα «Σκόιλ Ελίκικου» μαζί με τη συγκρουσιακή λογική που έχει ο υπουργός.

Ας λάβουμε υπόψη μας ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με προσωπική του επιλογή οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακα τους. Αυτό δεν είναι καλό για τον Γ. Βρούτση. Τον άδειασε, με απλά λόγια.

Θεοχάρης

Ο υπουργός Τουρισμού «πληρώνει» τη συνολική επιλογή της κυβέρνησης το καλοκαίρι να ανοίξει τον τουρισμό με τον τρόπο που το έκανε.

Σε μια περίοδο που ο τουρισμός πρακτικά δεν υπάρχει, κρίνεται κυρίως, από το Μαξίμου, σύμφωνα με την γενική του εικόνα.

Και κύριος Θεοχάρης δεν βοηθάει τον εαυτό του, αφού υπερασπίζεται την κυβέρνηση με λάθος τρόπο: Η απίθανη δήλωση για την  «ζηλευτή» θέση της χώρας, όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν ξεχνιέται εύκολα.

Θεοδωρικάκος

Όλοι, πλέον, του δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, την πόρτα του δείχνουν το Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξιοσημείωτο είναι, άλλωστε, το κλίμα που μεταφέρουν στα κείμενά τους διευθυντές δεξιών ΜΜΕ.

Την αρχή έκανε ο Αλέξης Παπαχελάς της «ναυχαρχίδας» του Μαξίμου Καθημερινής. Μετά ήρθε και ο διευθυντής του liberal Θανάσης Μαυρίδης, κι … έδεσε το γλυκό.

Διαβάστε  εδώ αναλυτικότερα.

Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού δεν έχει βγει καθόλου από το «στόχαστρο» Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε τους καλλιτέχνες και τα μέτρα στο χώρο του θεάματος, εισπράττοντας και τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η Λίνα Μενδώνη, με έναν τρόπο που επικοινωνιακά δεν βοηθά καθόλου την κυβέρνηση, έχει αποτύχει – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες – να διαχειριστεί έκτακτες συνθήκες:

Για παράδειγμα, η φωτιά στις Μυκήνες (με το «κάτι μαύρο στο χώμα» που θα μείνει) αλλά και η πρόσφατη πλημμύρα στην Ακρόπολη, που την έριξε σε διάφορους άλλους παράγοντες εκτός από το «τσιμέντωμα» που έχει κάνει το υπουργείο σε σημεία του Ιερού Βράχου.

Κικίλιας

Παρά το γεγονός πως ο Βασίλης Κικίλιας είναι από τις δημοφιλέστερους υπουργούς, φροντίζει ο ίδιος να θέτει τον εαυτό του εκτός υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε για να καταλάβετε:

Εμβόλια: Νέα «γκάφα» Κικίλια – Δοκιμάζει την υπομονή Μητσοτάκη ο βιαστικός υπουργός;

Και δεν είναι μόνο τα εμβόλια. Συνεχίζουν οι μουρμούρες ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν σε επικοινωνιακό επίπεδο. Δεν ξεχνιούνται εύκολα οι δηλώσεις του, όπως ότι φταίει η Δράμα για τα κρούσματα και όχι το νοσοκομείο.

Ο Βασίλης Κικίλιας μάλλον τα κάνει χειρότερα με όλη αυτή την ιστορία με τα εμβόλια πολιτικών στελεχών τη ΝΔ που πήραν τη σειρά από υγειονομικούς, ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες. Υπουργός Υγείας είναι, άρα θα είναι ο πρώτος που θα έχει το κόστος, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός έδειξε την ενόχληση του για το θέμα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το θέμα αυτό να τον οδηγήσει ακόμη και εντελώς εκτός κυβέρνησης. Ειδικά τώρα που το υπουργείο Ναυτιλίας, λόγω της ασθένειας Πλακιωτάκη, φαίνεται να βγήκε εκτός κάδρου ανασχηματισμού.

Γεωργιάδης

Ο υπουργός που καθημερινά βρίσκεται στα κανάλια μπορεί να είχε την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού, αλλά αυτό έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Φάνηκε, άλλωστε, κι από το «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυσαρεστημένος – όπως έχει γράψει ξανά η aftodioikisi.gr – από τον διαρκώς επιθετικό και δασκαλίστικο τρόπο του υπουργού του, ο οποίος είναι συνέχεια στην επικαιρότητα, όχι όμως συχνά για θετικούς λόγους.

Ο Αδ. Γεωργιάδης, από τους υπουργούς που στο υπουργικό συμβούλιο επέμενε στο άνοιγμα της αγοράς, κάτι που δεν έγινε λόγω της άσχημης επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, είναι σε δυσχερή θέση. Ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να ακολουθήσει τις συστάσεις των ειδικών και να ισορροπήσει με τις προθέσεις της αγοράς, θέλει από τους υπουργούς του να κάνουν πράξη το σύνθημα «πρώτα η υγεία και μετά όλα τα άλλα».

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης, λόγω εσωκομματικών ισορροπιών (βλ. Α. Σαμαράς), δεν θα μείνει εκτός κυβέρνησης. Απλώς αναμένεται να μετακινηθεί σε ένα υποδεέστερο υπουργείο.

Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε τόσο δύσκολη θέση, όπως λίγο παλιότερα (για τον τρόπο που χειρίστηκε τις καταλήψεις, το φιάσκο με τις μάσκες κ.α) πάντα κινδυνεύει. Κι ας έχει εξαιρετική πολιτική σχέση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά (δύσκολο να καταφέρνεις και τα δύο μαζί).

Όπως είχαμε γράψει ξανά, παραμένει σε αυστηρό έλεγχο από τον πρωθυπουργό. Μπορεί το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση να πέρασε αλλά ήρθε η αναγνώριση των κολεγίων, που έφερε τεράστια αντίδραση από τα Επιμελητήρια. Με λίγα λόγια, την κοιτάζει την πόρτα η κυρία Κεραμέως…

Και Αβραμόπουλος σε πρώτο πλάνο

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στέλεχος της ΝΔ, παλιός υπουργός που ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του. Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει τις σκέψεις του Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του Δ. Αβραμόπουλου από τον περασμένο Μάιο. Ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου είχε αποκαλύψει ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του πρώην ευρωπαίου Επίτροπου στην Α΄Αθήνας, όπου θα κατέβει, μάλιστα, δίδυμο με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη. 

Τα καλά τους ετοιμάζονται να βάλουν επίσης, μεταξύ άλλων, οι:

Θόδωρος Ρουσσόπουλος, Σπήλιος Λιβανός, Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Οικονόμου, Άννα Ευθυμίου και Σταύρος Καλαφάτης.

Δείτε Επίσης

Αρχίζει το 33ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ. Δεν έχει συσταθεί ακόμη το Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχίζει το 33ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ. Δεν έχει συσταθεί ακόμη το Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ

Αρχίζει το 33ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ. Δεν έχει συσταθεί ακόμη το Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ  Ο Κώτσιος Αθανάσιος, επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας και Σύνεδρος του 33ου Πανελλαδικού

Διαβάστε περισσότερα »
Η Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η  Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ   Η Περιφερειακή Ενότητα  Γρεβενών ως επικεφαλής εταίρος της

Διαβάστε περισσότερα »
Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά το σκάνδαλο με την κοκαΐνη - Τι ήθελαν οι ανήλικοι αλλοδαποί μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του;
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά το σκάνδαλο με την κοκαΐνη – Τι ήθελαν οι ανήλικοι αλλοδαποί μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του;

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά το σκάνδαλο με την κοκαΐνη Παραιτήθηκε ο στενός φίλος της Σακελλαροπούλου -Τι ήθελαν οι ανήλικοι αλλοδαποί μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του; Υπέβαλε την

Διαβάστε περισσότερα »
Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας

Διαβάστε περισσότερα »
Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε Οδηγίες της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Πολλές είναι οι καταγγελίες από οφειλέτες που ήρθαν αντιμέτωποι με δέσμευση (αυθαίρετη ή μη) του τραπεζικού τους

Διαβάστε περισσότερα »
Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδότηση με "κόφτη" - Στα σκαριά αυτόματος μηχανισμός ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδότηση με “κόφτη” – Στα σκαριά αυτόματος μηχανισμός ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδότηση με “κόφτη” – Στα σκαριά αυτόματος μηχανισμός ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων «Ηλεκτροσόκ» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Λογαριασμοί ρεύματος που έχουν κόστος ακόμη και 4 φορές πάνω από εκείνο που

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida