Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ανάσα αναχρηματοδότησης 1,3 δις ευρώ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mετά από ένα  μαραθώνιο διαβουλεύσεων με τις τράπεζες , η ΔΕΗ υπέγραψε την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, τη συμφωνία για την αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικών δανείων συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που λήγουν το 2019,

Με τη συμφωνία, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, η εταιρία επιτυγχάνει σημαντική χρονική επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων και ενισχύει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

Στην ανακοίνωση η διοίκηση της ΔΕΗ χαρακτηρίζει την  υπογραφή των δανειακών συμβάσεων  ψήφο εμπιστοσύνης των τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι  “ανεξάρτητα από τις συντονισμένες επιθέσεις σκοπιμότητας που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει το έργο της με βάση το Επιχειρηματικό της Σχέδιο και τη Στρατηγική της”.

Ας σημειωθεί ότι η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είχε δήλωσε ότι θα επιδίωκε και ένα ομολογιακό δάνειο, της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ, ως το τέλος του χρόνου και εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες της αγοράς. Προς το παρόν πάντως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό.

 

 

 

 

πηγή

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida