Ανακοίνωση του ΕΣΥΝ (Παράρτημα Πτολεμαΐδας) για τη νομιμοποίηση της κάναβης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 

Όταν πριν από μερικούς μήνες ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωνε την πρόθεση της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για «θεραπευτικούς» σκοπούς, το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ εξέφρασε την αντίθεσή του για τους παρακάτω κύριους λόγους:

  1. Η κάνναβη είναι εξαρτησιογόνος ουσία, ανήκει στα λεγόμενα ναρκωτικά και – αν και δεν ταυτίζεται ως προς τη φαρμακολογική και τοξική της δράση με άλλα ναρκωτικά – ανήκει στην κατηγορία των ψυχοτρόπων ουσιών που προκαλούν εθισμό και εξάρτηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με τα οποία, 1 στους 4 ενηλίκους που ζητά βοήθεια από τις υπηρεσίες του, επιθυμεί να απεξαρτηθεί από την κάνναβη, ενώ πάνω από 6 στους 10 έφηβους χρήστες που απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ είναι εξαρτημένοι από κάνναβη.
  2. Η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για «θεραπευτικούς» σκοπούς χωρίς συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς στον έλεγχο της διακίνησής της, αποτελεί το δούρειο ίππο της νομιμοποίησής της και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Αυτό εξάλλου έχει συμβεί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες της Αμερικανικής ηπείρου.
  3. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης θα είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Θα δημιουργηθούν στρατιές εξαρτημένων, αφού η χρήση θα είναι πλέον νόμιμη με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδίως για τους νέους ανθρώπους. Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά και της Ετήσιας Έκθεσης του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά καταγράφουν σταθερά τα τελευταία χρόνια την αύξηση της χρήσης στις χώρες όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη, έστω και μόνο για «θεραπευτικούς» σκοπούς.

(Χρήση σε 15χρονους μαθητές: 9,1% στην Ελλάδα , 38% στην Ολλανδία και 43% στην Τσεχία, χώρες στις οποίες η χρήση είναι νόμιμη).

 

Τότε, η Κυβέρνηση επέμενε, πως η νομιμοποίηση αφορά τη «θεραπευτική» χρήση μόνο και αυτό θα διευκολύνει πολλούς ασθενείς να αντιμετωπίσουν ασθένειες για τις οποίες η κάνναβη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική (αν όχι και μοναδική!!), αδιαφορώντας για έρευνες ετών, που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλήξει για την υπεροχή της κάνναβης έναντι άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην αντιμετώπιση κάποιων ασθενειών. Σήμερα, δυστυχώς, οι παρατηρήσεις μας επιβεβαιώνονται.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης, αποκαλύπτει  με περισσή αυτοπεποίθηση και χωρίς προσχήματα, πως, ουσίες που δεν είναι εξαρτησιογόνες, όπως το χασίς (!), θα πρέπει να μπορούν να καλλιεργούνται για ατομική ψυχαγωγική χρήση ακόμη και στο μπαλκόνι. Ενώ όλα τα ναρκωτικά, και η ηρωίνη φυσικά, θα πρέπει να διακινούνται δωρεάν στα νοσοκομεία για να μην υπάρχει αυτή η αθλιότητα στους δρόμους.

Πίσω από το προκάλυμμα της «θεραπευτικής» κάνναβης υπάρχει και το κέρδος. Ήδη τους τελευταίους μήνες εκπρόσωποι από φαρμακευτικές βιομηχανίες-μονοπώλια στον κλάδο τους από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, Ολλανδία, Μ.Βρετανία, συναντιούνται με κυβερνητικά κλιμάκια στη χώρα μας, για να αποκτήσουν άδεια παραγωγής και εμπορίας κάνναβης. Εκτιμούν, ότι τα κέρδη τους σε βάθος 10ετίας από τις επενδύσεις σε κάνναβη στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 200 δις ευρώ.

Αυτό είναι το μέλλον που προσφέρει αυτή η Κυβέρνηση στη νέα γενιά.  Ελεύθερη χρήση, ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, κέρδος για τα μονοπώλια της φαρμακοβιομηχανίας.

Θέλουν τη νεολαία παραδομένη στα ναρκωτικά, απαθή και ανίκανη να αντισταθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ψυχαγωγία. Θέλουν τη νεολαία να κινείται στο περιθώριο της ζωής ώστε να είναι ακίνδυνη για το σύστημα και για ό,τι σχεδιάζεται και υλοποιείται γι αυτήν αλλά χωρίς την ίδια ενεργό και συμμέτοχο.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Το ΕΣΥΝ καλεί τη νεολαία, όλους τους μαζικούς φορείς που θέλουν να πλαισιώνουν τις γραμμές του Αντιναρκωτικού κινήματος, να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τη δράση τους ενάντια στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Γιατί εμείς θέλουμε τους νέους ανθρώπους με καθαρό μυαλό και ψυχή να αγωνίζονται για τη ζωή τους, να χτίζουν το μέλλον που τους αξίζει και να αντιστέκονται σε όσους ύπουλα με αναίδεια και φτηνά επιχειρήματα, επιδιώκουν την παγίδευσή τους.

Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Πτολεμαΐδας)

Επικοινωνία: esyn.ptolemaidas@gmail.com

 

 

 

Δείτε Επίσης

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο

Σε νέα υψηλά επίπεδα το ηλεκτρικό ρεύμα αύριο Σε υψηλά επίπεδα “σκαρφαλώνουν, αύριο Τρίτη οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η μέση τιμή

Διαβάστε περισσότερα »
ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021

ΟΑΕΔ: Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021 Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων βιβλιοπωλείων-εκδοτικών οίκων του προγράμματος χορήγησης Επιταγών αγοράς βιβλίων για το έτος 2021.

Διαβάστε περισσότερα »
ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους

ΑΑΔΕ: Τέσσερις νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους φορολογούμενους   Όσα θα μπορούν να κάνουν με λίγα «κλικ» και χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες Ψηφιακές εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους

Διαβάστε περισσότερα »
«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές - Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές – Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές

«Ανοίγει παράθυρο» για νέες παροχές – Στο τραπέζι κοινωνικό μέρισμα και φοροαπαλλαγές   «Ανοίγει παράθυρο» για επιπλέον μέτρα στήριξης σε ευάλωτα νοικοκυριά και νέες παροχές: Αν και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει λόγω

Διαβάστε περισσότερα »
Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων - Τι ισχύει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων – Τι ισχύει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων – Τι ισχύει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος   Τέλη κυκλοφορίας… πολλών ταχυτήτων καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων για το 2022: Η

Διαβάστε περισσότερα »
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ   Στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΠΕΚ για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, παρουσιάστηκε ένα δίωρο εργαστήριο με θέμα

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida