Αναδρομικά: Σήμερα η υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων -Πότε καταβάλλονται

Αναδρομικά: Σήμερα η υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων -Πότε καταβάλλονται

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με την αναμενόμενη υπογραφή δύο υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ) σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους στο διάστημα από τις 22 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύριο και θα λάβουν 1,4 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά που επιστρέφονται αφορούν μόνο τις περικοπές στις κύριες συντάξεις για το διάστημα Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016. Η καταβολή τους θα γίνει μαζί με την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Νοεμβρίου 2020.

Τα ποσά ξεκινούν από 550 ευρώ ανά δικαιούχο και ξεπερνούν τις 7000 για τις πολύ υψηλές συντάξεις. Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση μεσοσταθμικά κυμαίνονται στα 1300 με 1500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά αυτά είναι μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, ανεκχώρητα, ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τα Ταμεία και τις Τράπεζες.

Στα αναδρομικά δεν θα γίνει τώρα παρακράτηση φόρου. Θα φορολογηθούν του χρόνου (2021) με τροποποιητικές δηλώσεις που θα κάνουν οι συνταξιούχοι για το 2015 και το 2016.

Με ηλεκτρονικές αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν τα αναδρομικά και στους κληρονόμους. Υπενθυμίζεται ότι εκτός αναδρομικών μένουν οι Επικουρικές και τα Δώρα

Αναδρομικά δύο ταχυτήτων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κερδισμένοι οι συνταξιούχοι ταμείων του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν πίσω για το 11μηνο τα ποσά 2 περικοπών: τη μείωση 12% για κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ και τη μείωση 5% έως 20% για συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων άνω των 1000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ θα λάβουν μόνο τα αναδρομικά από την μείωση του 5% έως 20%.

Στους κερδισμένους και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ καθώς τους επιστρέφεται και η μείωση του7%.

Με την καταβολή των ποσών μπαίνει τέλος στις μελλοντικές αξιώσεις των συνταξιούχων για επιστροφή ποσών από κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς επίσης και για δώρα και επιδόματα. «Ζωντανές» παραμένουν ΜΟΝΟ οι διεκδικήσεις για όσους έχουν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida