Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αμύνταιο: 32% αυξημένη φέτος η τιμή της Τηλεθέρμανσης – Δηλώσεις Δημάρχου

Αμύνταιο: 32% αυξημένη φέτος η τιμή της Τηλεθέρμανσης – Δηλώσεις Δημάρχου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αμύνταιο: 32% αυξημένη φέτος η τιμή της Τηλεθέρμανσης – Δηλώσεις Δημάρχου

Αυξημένη κατά 32% για τους 2.800 καταναλωτές του Δήμου Αμυνταίου ήταν φέτος η τιμή της Τηλεθέρμανσης, η οποία λειτούργησε για πρώτη χρονιά με βιομάζα λόγω του κλεισίματος του ΑΗΣ Αμυνταίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τροφοδοτούσε την τηλεθέρμανση της περιοχής με καύσιμο τον λιγνίτη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θερμαντικής περιόδου, για πρώτη χρονιά με βιολέβητες και βιομάζα με μικρή καύση ποσότητας λιγνίτη, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, σε  συνέντευξή του στην  ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε ότι «το κόστος του καυσίμου με βιομάζα φέτος ήταν αυξημένο κατά 300% σε σχέση με το λιγνίτη, δημιουργώντας στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου ένα χρέος 800.000 έως ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο νέας αύξησης στην τιμή της τηλεθέρμανσης από τη νέα θερμαντική χρονιά τον ερχόμενο Οκτώβριο, και υπογράμμισε ότι «συζητείται με την πολιτεία, η αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε φέτος, στο πλαίσιο της οριστικής λύσης για τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία».

 

 

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida