Αφορολόγητο: Πώς θα το “χτίσετε” – Τι ισχύει για φόρους και δάνεια

Αφορολόγητο: Πώς θα το "χτίσετε" - Τι ισχύει για φόρους και δάνεια

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το 30% του πραγματικού εισοδήματός τους θα πρέπει να “χτίσουν” μέσω κάρτας από τον Ιανουάριο του 2020 έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι φορολογούμενοι (δηλαδή μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες που εισπράττουν μόνο ενοίκια) προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με επιπρόσθετο φόρο 22% επί του ποσού που δεν έχουν συλλέξει.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το “χτίσιμο” του αφορολογήτου τα εξής:
1.Φόροι και ρυθμίσεις δόσεων
Στο 30% του πραγματικού του εισοδήματος των φορολογουμένων δεν προσμετρώνται: οι δόσεις των ρυθμίσεων, οι φόροι και οι δόσεις σε δάνεια.
2. Διπλές αποδείξεις
Η κυβέρνηση ανέπτυξε έναν νέο μηχανισμό στον οποίο έβαλε αποδείξεις από διάφορα επαγγέλματα όπως είναι αυτά της παροχής υπηρεσιών που είναι: οι μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, τα συνεργεία αυτοκίνητων, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί κλπ.
3.Το πρόβλημα
Οι μισθωτοί εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι που έχουν κάποιο σταθερό εισόδημα μπορούν το 30% του εισοδήματος να το “χτίσουν” μέσα από την κάρτα, ωστόσο ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να το κάνει εν μέσω πανδημίας λόγω του μειωμένου τζίρου του.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida